Spor Spurs, finale hızlı başladı: 110-95

Spurs, finale hızlı başladı: 110-95

Paylaş
Spurs, finale hızlı başladı: 110-95

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) finalinde San Antonio Spurs, konuk ettiği Miami Heat'i 110-95 yenerek seriye 1-0 önde başladı.

NBA play-off serisi finalinin AT&T Center’da oynanan ilk maçında bu sezon da finale çıkma başarısı gösteren San Antonio Spurs ile Miami Heat karşılaştı.

Elektrik devrelerinde yaşanan sorun nedeniyle havalandırma sistemi bozulan AT&T Center’da sıcaklık 32 dereceye kadar çıkarken, oyuncular ve basketbolseverler maç esnasında bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede San Antonio Spurs, taraftarının da desteğiyle oyunun kontrolüne ele alırken, üstü üste bulduğu sayılarla ilk periyodu 26-20, ilk yarıyı ise 54-49 önde kapadı. Maçın ikinci yarısında yıldız oyuncusu LeBron James ve Rashard Lewis ile üst üste sayılar bulan Heat, maçta 75-69 önde geçse de bu durum fazla uzun sürmedi. Son periyotta yeniden toparlanan Spurs, yıldızları Tim Duncan ve Tony Parker’in skorer oyunuyla Heat karşısında sahanın tek hakimi olurken, maçı da 110-95 kazanmayı başardı.

Spurs’da Tim Duncan 10’da 9 isabetle 21 sayı ve 10 ribauntla mücadele etti, skora destek 19 sayı ve 8 asistle Tony Parker, 16 sayı, 11 asist, 5 ribaunt ve 3 top çalmayla Manu Ginobili ve 14 sayıyla Tiago Splitter’dan geldi.
Heat’te ise ayağına kramp girmesi nedeniyle son 4 dakika parkede kalamayan LeBron James 25 sayı ve 6 ribauntla, Dwyane Wade 19, Chris Bosh 18, Ray Allen ise 16 sayıyla mücadele etti.

Yenilgiyi sıcaklığa bağladı

Sağ ayağına kramp girmesi nedeniyle oyunun son 4 dakikasının tamamlayamayan Miami’nin yıldızı LeBron James, yenilgilerinin nedenini sıcaklığa bağladı.

Maçın ardından açıklamalardan bulunan James, "Çok üzgün ve sinirliyim. Takımın bana ihtiyacı olduğu dakikalarda ben kenarda oturuyordum. Bu şartlarda oynamayı beklemiyordum. Son birkaç gündür depoladığım tüm sıvıyı bugün kaybettim" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan LeBron James, takımına galibiyeti getiremese de maç sırasında yakaladığı istatistiklerle önemli bir başarıya imza attı. Mücadeleyi 25 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ve 3 top çalmayla tamamlayan James, Michael Jordan ve Kobe Bryant’ın ardından play- off tarihinde 4 bin sayı ve bin asiste ulaşmayı başaran 3. oyuncu oldu. Final serisinin ikinci maçı, 9 Haziran Pazartesi TSİ 03.00’de Miami Heat’in evinde oynanacak.

AA

Haberin Devamı