Spor Yetenek avcısı proje

Yetenek avcısı proje

Paylaş
Yetenek avcısı proje

Dersimiz Futbol Projesi’nin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella katıldı.

Bakan Bak, “Devamı gelecek güzel bir proje. Bakanlık olarak projeyi yakından takip ediyoruz. Daha önce yetenek taraması yaparak 4.5 milyon çocuğumuza ulaşmıştık. Bu çocuklarımızı ilgili branşlara yönlendirdik. Yine okul spor kulüpleri kurmaya devam ediyoruz. Sadece İstanbul’da 3 bin okul spor kulübü kurduk. Okullarda daha çok beden dersi, yüzme dersi istiyoruz. Obezite artıyor. Spor oldukça önemli. Spor kültürünü artırmaya devam edeceğiz. Sporu tabana yaymamız lazım. Kötü alışkanlıklarla mücadele etmemiz lazım. Onun için böyle projeleri destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAKANDAN RİCA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den bir istekte bulundu. Tekin, projedeki 640 okuldan en az 1’er öğrencinin EURO 2024’e milli takımın maçlarını takip etmek için götürülmesini rica etti.

HEDEF 2032’DE ŞAMPİYON OLMAK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantıda hem EURO 2024’ü hem de projeyi yorumladı. Büyükekşi, “Avrupa’nın en genç A Milli Takımı ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Hedef, İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma hakkı kazandığımız 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olmak. Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözü doğrultusunda ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu’ prensipleriyle futbolcularımızı Fair-Play ruhuyla yetiştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı