Spor Turun kralı Van Den Broek

Turun kralı Van Den Broek

Paylaş
Turun kralı Van Den Broek

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul’da sona erdi. Son etap, yoğun yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle nötralize edildi.

Sporcu sağlığı göz önünde bulundurularak alınan karar sonrası kısaltılan etap, güvenlik aracı eşliğinde tamamlandı ve hiçbir derece kayda geçmedi. Tur’u DSM takımından Frank Van Den Broek kazandı ve turkuaz mayonun sahibi oldu. Dağların Kralı (Kırmızı mayo) ve Türkiye Güzellikleri klasmanı (Beyaz mayo) şampiyonluğu Bike Aid takımından Vinzent Dron’a gitti. En iyi Sprinter (Yeşil mayo) ödülünü ise 3 etap kazanan DSM’li Tobias Andresen elde etti. Takım halinde şampiyonluğu da İsviçre’den Q.36.5 Pro Cycling kazandı. Faik GÜRSES

Haberin Devamı

ÖDÜLLER BAKANDAN

Tur’da genel klasmanı ilk üçte tamamlayan isimlere ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Aldığı şampiyonluk ödülü sonrası duygularını dile getiren Frank Van Den Broek, ““Bu, benim için çok önemli bir zafer. Tüm PRO yarışları her zaman çok zordur. Bu tur, bana nerede iyi olduğumu öğretti. Kariyerim için de fırsat oldu” dedi.