Spor Türk sporunun acı günü

Türk sporunun acı günü

Paylaş
Türk sporunun acı günü

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Trabzonspor’un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Bebek’teki evinde kızı tarafından ölü bulundu. 76 yaşındaki Yılmaz’ın ölüm nedeni için soruşturma başlatıldı. Mehmet Ali Yılmaz için, başta TFF ve Trabzonspor olmak üzere tüm kulüpler taziye mesajı yayınladı.

BAKAN BAK’TAN TAZİYE

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “49. ve 50. Hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan, Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

21 Ekim 1948 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Yılmaz Trabzonspor Kulübü başkanlığı sonrasında siyasete girdi. Trabzon milletvekilliği de yapan Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Turizm ve medya alanlarında yatırımları olan Yılmaz 5 çocuk sahibiydi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’A 4 KUPA KAZANDIRDI

Trabzonspor yönetiminden yapılan açıklamada, “Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun” denildi.

CENAZE TÖRENİ YARIN YAPILACAK

Tek-Art Holding, Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatı için açıklama yaptı. Açıklamada, “Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Mehmet Ali Yılmaz 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek” denildi.