Spor Havaya girdik dersimizi aldık

Havaya girdik dersimizi aldık

Paylaş
Havaya girdik dersimizi aldık

Milli Takım Teknik Direktörü Montella 6-1’lik Avusturya yenilgisi için, “Sorumluluk bende” dedi ama özeleştiri de yaptı: “İyi gittiğimiz dönemde havaya giriyoruz. Bir test maçı oldu, dersimizi aldık.”

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Takım, Avusturya’ya 6-1 mağlup oldu. EURO 2024 öncesi hazırlık maçında 1-0 kaybedilen Macaristan maçında futbol olarak umut verse de, Avusturya önündeki hezimet eleştiri oklarının teknik direktör Vincenzo Montella ile oyunculara dönmesine neden oldu. İtalyan teknik adam Montella maç sonrasında, “Sorumluluk bende. İlk yarı iyiydik, ikinci yarı birlikteliğimiz kayboldu. Doğrusunu söylemek gerekirse iyi gittiğimiz dönemde havaya giriyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

TEST ETMELİYDİM

Montella çıkardığı ilk 11 ve sonrasındaki değişiklikler için, “Test etmem gereken bazı bölgeler vardı. Test ettim, cevabımı da aldım. Geliştirmemiz gereken çok şey var” diye konuştu. İtalyan çalıştırıcı şunları söyledi: “Geçmişte baktığınızda Fransa’yı yenip İzlanda’ya kaybediyorduk. Ya da Hollanda’yı yeniyorduk, daha düşük bir takıma yeniliyorduk. Baktığınızda en doğru zamanda yenildik. Çünkü bu bizi geliştirecektir. Maçları izleyecek ve en doğru kadroyu belirleyeceğim. Bu kadar geniş ve kaliteli kadrodan 23 oyuncu seçmek hiç de kolay olmayacak.”

DEFANS DA DAĞILDI

Montella, Macaristan ve Avusturya maçlarında neredeyse iki ayrı takım çıkardı. Macaristan maçında kalede Mert Günok, defansta Zeki, Samet, Ozan Kabak ve Rıdvan, Avusturya maçında ise kalede Uğurcan, defansta Mert Müldür, Merih, Kaan Ayhan ve Cenk yer aldı. İki maçta kalemizde tam 7 gol gördük.

Haberin Devamı

İKİ AY MİLLİ MAÇ YOK

Milli Takım, EURO 2024 Şampiyonası için son hazırlıklarını İtalya ve Polonya ile oynanacak maçlarla yapacak. İtalya ile 4 Haziran’da Bologna’da, Polonya ile ise 10 Haziran’da Varşova’da oynayıp son provamızı yapacağız. Teknik direktör Montella’nın bu maçlara ideal 11 ile çıkması bekleniyor.

ÜST ÜSTE 2. YENİLGİ

İtalyan teknik adan Vincenzo Montella, elemelerde Hırvatistan ve Letonya zaferleri ile göreve başladı. Sonrasındaki özel maçta Almanya’yı 3-2 mağlup etti. Montella elemelerdeki 1-1’lik Galler beraberliği sonrasındaki iki özel maçta iki yenilgi (Macaristan ve Avusturya) aldı.

2021 ’DEN SONRA İLK KEZ 6 YEDİK

Hazırlık maçında Avusturya’ya 6-1 mağlup olan Türkiye, yaklaşık 3 yıl sonra aynı senaryoyu yaşadı. Dünya Kupası Elemeleri D Grubu’nda 7 Eylül 2021 tarihinde Hollanda’ya 6-1 kaybeden ay-yıldızlılar, o tarihten sonra ilk kez ağlarında 6 gol gördü.