Spor Pinto'nun hedefi Osmanlıspor'da kalıcı olmak

Pinto'nun hedefi Osmanlıspor'da kalıcı olmak

Paylaş
Pinto'nun hedefi Osmanlıspor'da kalıcı olmak

Portekizli futbolcu Tiago Pinto: "İyi bir kadromuz var. Ligden düşme korkusunu asla yaşamıyoruz"

Osmanlıspor’un Portekizli sol bek oyuncusu Tiago Miguel Baia Pinto, takımda kalıcı olmayı hedeflediğini söyledi. Sakatlığının tedavisinin ardından takımda yer almaya başlayan Pinto, eski kulübü Rio Ave’de geçen sezon iyi bir performans sergilediğini ve 40 maç oynadığını aktardı. Portekizli futbolcu, oynadığı pozisyonda Osmanlıspor’da iz bırakmak istediğini dile getirdi.

Birçok kulüpten teklif aldığını ancak Osmanlıspor’un teklifinin kendisine cazip geldiğini belirten Pinto, "Üç senelik bir sözleşme teklif edildi. Takımın lige yeni çıkması ve bir projesinin olması benim ilgimi çekti. Türk futbolunu yakından takip ediyordum. Kendim için bir fırsat olduğunu düşünerek Türkiye’yi tercih ettim" diye konuştu.

"Ligden düşme korkusunu asla yaşamıyoruz"

Osmanlıspor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu, bu nedenle de düşme korkusu yaşamadıklarını ifade eden Pinto, şunları kaydetti: "Düşmesi korkusunu yaşayan, yaşayan zaten düşer. Şu ana kadar karşılaştığımız 12 takımdan daha iyi bir kadromuz var. Yeni bir takım olmanın sancılarını yaşıyoruz. Zamanla bunları aşacağız. İlk hedefim oynadığım pozisyonda Osmanlıspor’da kalıcı olmak. Futbolun doğal yapısı olarak da ekonomik anlamda daha büyük kulüplerin ilgisini çekiyorsunuz. Kulübün menfaati olursa da daha üstte bir kulübe gitmeyi isterim."
Osmanlıspor’un, Rio Ave’den daha büyük bir takım olduğunu dile getiren Pinto, "Portekiz’de kulüplerin ekonomik durumları sıkıntılı. Osmanlıspor’un ekonomik gücü ve kuvveti var. Türkiye’de futbolcular kalpten ve fiziksel bir oyun oynuyor. Avrupa’da ise daha çok taktiksel oynuyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonluk favorisi Beşiktaş ve Fenerbahçe

Pinto, Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin daha önde olduğunu ifade etti. İki takımı, Galatasaray’dan bir adım daha önde gördüğünü anlatan Pinto, şöyle konuştu: "Şu an baktığımızda Beşiktaş futbol olarak ve oynanan oyun olarak önde gözüküyor. Kontrat yaptığı futbolcular iyi bir performans sergiliyor. Fenerbahçe de iyi görünüyor. Portekizli hocaları da çok iyi bir hoca. Müthiş bir kadro kurdular. Onların da zamanla futbollarını iyileştireceğini ve iyi bir takım olacağını düşünüyorum. Şampiyonluk için baktığımızda Beşiktaş ve Fenerbahçe biraz daha önde gözüküyor. Galatasaray da büyük bir kulüp ama diğer iki takım bir adım önde."

Sezon öncesi kampta sakatlık geçirdiğini bu nedenle de ligin ilk maçlarında forma giyemediğini anımsatan Pinto, "Adaptasyon sürecinde sıkıntılar yaşamadım. Geldiğim andan itibaren hem kulübü, hem de şehri çok sevdim. Sevdiğim için böyle bir şey yaşamadım. Tek isteğim burada oynamak ve kendimi ispat etmek" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı