Spor "Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

"Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Paylaş
"Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Rönesans TED Ankara Kolejliler Takım Kaptanı Önder Külçebaş: "Sezon başından beri sakatlıklar nedeniyle tam kadro olamadık. Buna rağmen birbirimize kenetlendik ve özveriyle oynadık"

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Rönesans TED Ankara Kolejliler’de, takım kaptanı Önder Külçebaş, her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyledi.

Önder Külçebaş, sezon başından beri sakatlıklar sebebiyle tam kadro mücadele edemediklerini belirterek, "Buna rağmen birbirimize kenetlendik ve özveriyle oynadık" dedi.

Yeni kurulmuş bir takım olmaları sebebiyle sezon başında bazı sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Önder, "Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Banvit maçı da bunun göstergesiydi. Yine sakat oyuncularımız vardı ama birbirimizin açıklarını iyi kapattık, iyi mücadele ettik ve kazandık" ifadelerini kullandı.

Ligin kalitesinin çok üst düzeyde olduğunu ve mücadele etmeden maç kazanılamayacağını anlatan Önder, "Marko Tomas, Viktor Sanikizde, Frank Elegar sakatlıklarından dolayı bazı maçlarda aramızda olamadı. Murat Kaya da antrenmanlara yeni başladı. Murat’a gerçekten ihtiyacımız var, onun katılımıyla birlikte daha etkili bir takım olacağız. Mücadele gücümüzün de her maç daha da artacağına söz veriyorum " diye konuştu.

"İç sahada kaybetme lüksümüz kalmadı"

Önder Külçebaş, sahalarında kaybettikleri Torku Konyaspor ve Muratbey Uşak Sportif maçlarının ardından iç sahada yenilme lükslerinin kalmadığını belirtti.

Ligde bu hafta deplasmanda oynayacakları Demir İnşaat Büyükçekmece maçının önemine değinen Önder, şöyle devam etti. "Takım olarak hiçbir maçı ayırt etmiyoruz. Puan tablosunun en alt sıradaki takımından lider takımına kadar her maç bizim için ayrı bir hedef. Büyükçekmece de düzen basketbolu oynayan bir takım. Fenerbahçe’yi çok yüzdeli atarak yendiler. Rakibimizin düzenini bozarak ve savaşarak sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz."

Hedef play-off

Takım kaptanı Önder, takımın geçen seneden ayrı bir basketbol oynadığını belirterek, "Rönesans TED Ankara Kolejliler’in hedefi ligde kalmak değil, play-off’ta yer almak" dedi.

Başantrenör Hasan Özmeriç’in çok çalıştığını ve bunu takıma da yansıttığını vurgulayan Önder, şunları söyledi: "Yeni bir takımız ve yeni düzenle sahada yer alıyoruz. Bunu oturtmak da kolay değil. Hasan Ağabey’in ve bizim özverili çalışmamızın karşılığını alacağımıza inanıyorum. Şu ana kadar aldığımız yenilgiler, bizi play-off hedefimizden uzaklaştırmadı. Ritmimizi buldukça daha çok maç kazanacağımızı düşünüyorum."

Rotasyonun önemi

Değişen yabancı oyuncu kuralıyla ligin çok daha kaliteli bir konuma geldiğini ifade eden Önder, rotasyonu iyi yapan takımların başarıyı yakalayabileceğini söyledi.

Önder, ligde "sürpriz galibiyet" diye bir kavramın ortadan kalktığını dile getirerek, "Herkesin herkesi yenebileceği bir lig haline geldik" dedi.
Türk oyuncuların takımdaki rolünün de önemli olduğunu belirten Önder, "Yabancılara verilen şans ve güvenin, Türk oyunculara da verilmesi lazım. Sadece yabancılar üzerine kurulu bir mantık olmaz. Türk oyuncuların rahatlattığı, takımlar daha başarılı oluyor. Rönesans TED Ankara Kolejliler olarak rotasyonu iyi yaptığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Başkent temsilcisinin çok kaliteli bir taraftar topluluğuna sahip olduğunu ifade eden Önder Külçebaş, şunları kaydetti: "Taraftarımız, her zaman ve her koşulda bizi destekliyor. Kaybedilen maçlardan sonra bile bize kötü bir şey yansıtmadılar. Yine de daha çok taraftarın maçlarımıza gelmesini istiyoruz. Özellikle iç saha maçlarımızı kazanmak ve onlara galibiyetler hediye etmek amacındayız."

AA

Haberin Devamı