Spor Derbiden ötesi

Derbiden ötesi

Paylaş
Derbiden ötesi

İki takım için farklı anlam taşıyan kritik maçta Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, sahadan zaferle ayrılıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Siyah-beyazlılar ise bu sezon ilk derbi galibiyetini alıp taraftarından özür dilemenin peşinde.

Bu akşam nefesler tutulacak, gözler derbide olacak. Fenerbahçe, saat 19.00’da başlayacak mücadelede Beşiktaş’ı konuk edecek. Kritik karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecek. Derbi, iki ezeli rakip için farklı anlam taşıyacak. Sarılacivertliler, sahadan zaferle ayrılıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Siyah-beyazlılar ise bu sezon ilk derbi galibiyetini yaşayıp taraftarının gönlünü almanın peşinde. Ev sahibi ekipte tek eksik, sakatlığı devam eden Oosterwolde. Konuk takımda ise Svensson cezalı. Zaynutdinov, Emrecan ve Tayfur sakat. Fenerbahçe’de Dzeko, Tadic, Batshuayi, Cengiz, Mert, Ferdi, Becao; Beşiktaş’ta Semih, Amartey ve Demir Ege, kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Sezonun ilk devresinde Dolmabahçe’de oynanan derbiyi Kanarya, 3-1’lik skorla kazanmıştı.

Haberin Devamı

12 MİLYARLIK DEV KAPIŞMA

Kritik derbi usta ayakların kapışmasına sahne olacak. Fenerbahçe, 201 milyon 450 bin euro ile ligin en değerli kadrosuna sahip. Beşiktaş kadrosunun piyasa değeri ise 138 milyon 750 bin euro. İki takımın toplam değeri günlük kura göre yaklaşık 12 milyar TL. Sarı-lacivertlilerde Ferdi ile Szymanski, 20 milyon; siyah-beyazlılarda ise Gedson ve Al-Musrati 16’şar milyon euro ile en değerli isimler.

TECRÜBE Mİ GENÇLİK Mİ?

Derbide iki takımın en büyük gol silahları Dzeko ile Semih olacak. 20 golle krallık yarışında Icardi ile birlikte zirveyi paylaşan 37 yaşındaki Dzeko, tecrübesiyle fark yaratmaya çalışacak. Sakatlığını atlatan 18 yaşındaki Semih ise gençlik enerjisiyle derbiye damga vurmak için sahada olacak.

Haberin Devamı

AİLELERİ TESİSLERDE

Fenerbahçe’de derbi öncesi moral gecesi düzenlendi. Tesislere gelen oyuncuların aileleri, önce idmanı izledi sonra takımla birlikte yemek yedi. Antrenmanı izleyen başkan Ali Koç da futbolcular ve teknik heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

ŞİFRE İLK GOL

Derbi öncesi ilginç bir istatistik dikkat çekiyor. Son 38 derbide ilk golü atan takım sadece 4 kez yenildi. Öne geçen taraf 21 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 11 mücadele berabere sonuçlandı. Fenerbahçe 22, Beşiktaş 14 maçta ilk golü atarak öne geçti. Sarı-lacivertliler 15, siyahbeyazlılar ise 6 galibiyet yaşadı.

SON DÖNEMDE HIRÇINLAR

İki takım arasında son dönemde oynanan derbiler hırçın geçiyor. Son 10 sezonda 13 kırmızı, 124 sarı olmak üzere toplam 137 kart çıktı. Fenerbahçe; 4 kırmızı, 61 sarı kart gördü. Beşiktaş’ın kart raporu ise 9 kırmızı, 63 sarı şeklinde oldu. Oynanan 20 maçta 339 faul düdüğü çalınırken 13 kez penaltı kararı verildi.

RAKAMLARLA DERBİ

3- Beşiktaş, Kadıköy’de son 20 sezonda sadece 3 kez kazanabildi. Kartal, bu üç zaferi de 4’er golle aldı.
10- Siyah-beyazlılar, 2014- 2015’ten beri rakibine aynı sezonda (10 sezon) iki kez yenilmedi.
87- 87 golle bu sezon ligin en skorer takımı olan Fenerbahçe, Beşiktaş’ı (44) neredeyse ikiye katladı.
100- Derbiye tüm dünyada ilgi büyük. Dev mücadele 100’den fazla ülkede canlı yayınlanacak.
359- İki takım 359. kez rakip olacak. Fenerbahçe’nin 134, Beşiktaş’ın 127 galibiyeti var. 97 maç ise berabere bitti.

Haberin Devamı

YILDIRIM SEÇİMDE!

Fenerbahçe, yeni divan kurulu başkanını bugün seçecek. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak ve saat 10.00’da başlayacak seçimli toplantıda, başkan adayları Nihat Tokat, Şekip Mosturoğlu ve Sevil Becan yarışacak. Eski başkan Aziz Yıldırım’ın da bugünkü seçim için divana katılacağı öğrenildi.