Spor Spor için ortak çağrı: Şiddete hayır

Spor için ortak çağrı: Şiddete hayır

Paylaş
Spor için ortak çağrı: Şiddete hayır

Spor için ortak çağrı: Şiddete hayır

Spor yazarı Ömer Üründül ve TRT Spor Spikeri Kerem Öncel, Türkiye Spor Adamları Derneği’nde düzenlenen "Sporda Şiddet Yasası ve çözüm önerileri" konulu toplantıya katıldı. Türkiye Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz’un ev sahipliğinde dernek genel merkezinde gerçekleşen buluşmada, Sporajans.com.tr Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kaplan ve Sporajans.com.tr Genel Müdürü Nedim Delibaş da katılımcılar arasındaydı.

Haberin Devamı

Spor Yazarı Ömer Üründül, yeni çıkacak yasanın uygulanabilir olmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, bunun için tüm kesimlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Üründül bu olayların önüne geçmek için öncelikle eğitimin şart olduğunu, okullarda bu konun ders olarak verilmesi dahil her önerinin masaya yatırılması düşüncesini dile getirdi.

TRT Spor Spikeri Kerem Öncel ise şunları söyledi:

“Yaşanan olaylar toplumsal huzuru kaçırdığı gibi, ülke birliğine de zarar vermekte. Medya olarak bu konuda bizlerin çok hassas davranmamız gerekiyor. TRT olarak sorumlu yayıncılık ilkemizden asla vazgeçmiyoruz. Yaşanan her olumsuz gelişmenin yeni olayları da beraberinde getireceğini biliyoruz. Bu yüzden başta yöneticiler olmak üzere yapılan açıklamaların daha duyarlı olması bu olayların önüne geçecektir.”

Sporajans.com.tr Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kaplan ise “Sporajans olarak zaten bu konu üzerine çalışmalar yapıyoruz. Biz medya olarak üstümüze düşeni yapacağız. Türkiye Spor Adamları Derneği’nin yapacağı çalışmalara kurum olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Kaplan, “Sporda Şiddete Hayır” etkinliklerini 2 yıldan bu yana düzenli olarak yaptıklarını belirterek çok yakında yeni etkinlikler yapacaklarını duyurdu.

Türkiye Spor Adamları Derneği Genel Başkanı Aydın Oğuz ise Üründül, Öncel ve Kaplan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TÜRKSAD olarak destekledikleri “fair play” etkinliklerinin 2011 yılında da artarak süreceğini söyledi. Oğuz, “Burada hepimize sorumluluk düşüyor. Defalarca açıklamalar yaptık yine yapıyoruz. Spor, barış ve kardeşliktir. Hepimizin bu bilinçle karşılaşmalara gitmesini istiyoruz” diyerek tüm taraftarlara toplumsal birlik için sağduyu çağrısı yaptı.

Haberin Devamı