Gündem Sözlüsüyle konuşurken öldürülmüş

Sözlüsüyle konuşurken öldürülmüş

Paylaş
Sözlüsüyle konuşurken öldürülmüş

Datça'daki Radar Mevzi Komutanlığı'nda cinnet getiren askerin öldürme anını, kurbanlardan birinin sözlüsü telefonda duymuş

Muğla’nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığında bir askerin ateş açması sonucu hayatını kaybeden iki askerden biri olan Ömür Canca’nın olay sırasında Rize’de bulunan sözlüsüyle telefonda görüştüğü, sözlüsünün yaşananları duyduğu öne sürüldü.

Datça'daki Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskan Tesisleri'nde dün gece cinnet geçiren bir asker tarafından vurularak öldürülen er Ömür Canca'nın Rize'nin Pazar İlçesi Zafer Mahallesi'ndeki evine ateş düştü.

Haberin Devamı

Ömür Canca'nın babası Orhan, annesi Nazmiye ve 3'ü kız 4 kardeşi gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti. Askere gitmeden önce gemilerde çalıştığı belirtilen 2 yıllık gemicilik okulu mezunu Ömür Canca'nın babası Orhan Canca'ya, Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Basa da ziyaret ederek başsağlığı diledi.

'BEN DE SİZİ YAKACAĞIM'

Baba Orhan Canca, gazetecilere olayla ilgili bildiklerini anlatırken şöyle konuştu: "En son 16 gün önce kendisiyle telefonla görüşmüştüm. İşine bağlı bir çocuktu. 'Bir an önce askere gideyim geleyim de işimi kurayım' diyordu. Dün gece saat 02.30 sıralarında sözlüsüyle telefonla görüşürken sözlüsü telefonda tartışmaları duymuş. Yani oğlum cep telefonuyla sözlüsüyle konuşurken bu olay oldu. Oğlumun sözlüsü, cinayeti işleyen kişinin, 'Beni yaktınız ben de sizi yakacağım' şeklindeki sözlerini telefonda duymuş. Ondan sonra telefon yere düşüyor.

Sözlüsü oradaki bütün bağrışmaları duyuyor. Orada yaşananlar oğlumun cep telefonunda kayıtlıdır. Bunu araştırsınlar, olay ortaya çıkar. Sonra sözlüsü yakınlarımıza haber veriyor. Beni akrabalarımız sabah 06.30'da aradı. Askeri birliği en az 20 kez aradım ama bana sağlıklı bilgi verilmedi. Olayın araştırılıp gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz."

Haberin Devamı