Tamer Heper Sözleşme geçerli
HABERİ PAYLAŞ

Sözleşme geçerli

Haberin Devamı

Annemin 700 metrekare imarlı arsası vardı. Bunun 70 metrekaresini bana tapuda sattı. Daha sonra bu arsayı kat karşılığı mütahhide verdik. Mütahhit 140 metrekare arsaya bir daire verdi.

Yani 700 metrekare arsaya 5 daire aldık. Bu 5 daireden birinin tapusu 70 metrekare arsa karşılığı bir daire etmese de benim adıma çıktı. Şimdi annem nedense bu dairenin kendisine ait olduğunu ve benden alacağını söylüyor. Bunu alabilir mi? Ben annemin dairesinde oturuyorum. Beni buradan çıkarabilir mi? ● Ç.B.

Annenizle bir satış işlemi yapmışsınız ya, işte o satış işlemi sonucu biraz farklı algılanıyor. Anneniz sahibi bulunduğu arsanın belli metrekaresini size satmaz, belli hissesini satar. Yani tapuya gidip, “Bu arsanın 70 metrekaresini ben aldım, bunu tescil et” derseniz size ne hisse satın aldığınızı sorarlar.

Bu durumda da annenizle belli hisseye sahip ortak olursunuz. İş müteahhitle anlaşmaya gelince de anlaşmayı hep birlikte imzalarsınız. Ortaklardan sadece biri böyle bir anlaşma yapamaz yani siz müteahhitle anlaşmayı annenizle birlikte imzaladınız.

Daire sizin

İşte adım adım geldiğimiz nokta bu. Sizin yeni binadaki mülkiyet durumunuz bu sözleşme ile belirlenmiş. Yani anneniz de burada bir daire sahibi olacağınızı kabul etmiş ve sözleşmeyi imzalamış. Şimdi bu sözleşme geçerli iken, önce annenizin bu sözleşmenin geçersizliğini ileri sürmesi gerekecek.

Bana öyle geliyor ki anneniz biraz sizi üzmek için bunları söylemiş. Belki de birileri kendisine yanlış bilgi vermiş, doğrusunu araştırdığında muhtemelen söyleminden vazgeçecektir. İşGALİye de İSTeyeBİLİR Annenizin dairesinde oturuyorsanız aranızda bir kira ilişkisi yok.

Dolayısı ile sizin oradan tahliyeniz için Borçlar Kanunu’nun kira hükümlerine başvuramayacak genel hükümlerden hareket ile sizi fuzuli şagil yani hukuki bir nedene dayanmadan işgal eden biri olarak kabul edip tahliyenizi sağlamaya çalışabileceği gibi sizden bir işgaliye bedeli de talep edebilecek. Bunlar hesapta var olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder