Spor Sow'dan samimi açıklamalar

Sow'dan samimi açıklamalar

Paylaş
Sow'dan samimi açıklamalar

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı çok önemli açıklamalarda bulundu

Moussa Sow. Senegalli yıldız şüphesiz ki F.Bahçe taraftarının açık ara en sevdiği oyuncu.

İşte Sow'un merak edilen tüm sorulara verdiği cevaplar:

Arsenal, Liverpool, Juventus’la ismin geçiyordu. Sen F.Bahçe’yi tercih ettin...

Allah’a şükür seçimimden dolayı hiçbir pişmanlığım yok. İyi ki buradayım... Allah, adı Fenerbahçe olan çok güzel bir kulübe gelmemi sağladı. Buradaki hayat tarzı, buradaki din, insanlar, yaşayış... Burada ihtiyacım olan her şey var. Kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem burada çok iyi, yaşayışları çok iyi. Ben de bunların karşılığını vermeye çalışıyorum.

İstanbul hakkında ne düşünüyorsun? Sürekli gittiğin yerler nereler?

Türkiye’yi ekonomik açıdan gelişmekte olan bir ülke olarak görüyorum. Büyük yapılarıyla, mimarisiyle çok güzel bir şehir. İstanbul’a geldiğimi duyanlar çok sorular sordular, o soru soranlar buraya gelince ‘Doğru karar vermişsin’ dediler. Ailemle çeşitli yerleri geziyoruz. Çok insan beni tanıyor ve bu yüzden bazen gezinti yapmak zor oluyor (gülüşmeler). Evde vakit geçiyorum, bol bol kitap okuyorum.

‘BENİM İÇİN ÖNCE DİN GELİR’

Özellikle gittiğin veya sevdiğin bir camii var mı?

Herkesin bildiği Sultanahmet Camii’ni çok beğendim. Ama evime yakın olanı tercih ediyorum.

İnançlarının gereklerini yerine getirirken bir futbolcu olarak rahat ediyor musun?

Benim için önce din, sonra başka şeyler gelir. Futbolun da önündedir. Oruç tutarken ve dini vecibelerimi yerine getirirken, hocalarım ve tüm arkadaşlarım bana saygı duyuyor. Bu çok önemli.

Taraftarın sana karşı tarifsiz bir sevgisi var. Bu seni şaşırtıyor mu?

Taraftarlardan böyle bir sevgi görmek beni çok mutlu ediyor. F.Bahçe’de olduğum her maçta formamı sonuna kadar terleteceğim ve her şeyi yapacağım. Onlara çok teşekkür ediyorum.

‘ŞAMPİYONLUK TADINI ALMAK İSTİYORUM’

Oynadığın 2 sezonda da şampiyonluğu G.Saray kazandı. Bu seni hırslandırıyor mu?

Tabii ki çok hırslıyım. Şampiyon olmayı, bunun tadını almayı, o tadı yaşamayı çok istiyorum. Bu kulübe gönül vermiş insanlarla şampiyonluk yaşamayı istiyorum. İnşallah bu sene olacak. F.Bahçe’de

1.5 yılda 69 maçta 27 gol attın...

1.5 yıldır burada yaptıklarımdan keyif alıyorum ve kendimi başarılı buluyorum. Attığım gol sayısı iyi ama daha iyisini yapmak istiyorum.

2010-11 sezonu maçlarını merak edip izledin mi?

Tabii hepsini tek tek izlemedim ama arkadaşlarım her fırsatta ne kadar zorlu maçlar oynadıklarını, ne kadar çok zor kazanarak şampiyon olduklarını anlatıyorlar. Ben de onlara tüm kalbimle inanıyorum.

‘BAŞBAKAN ADAM GİBİ ADAM’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir yemek yedin. Bu görüşmeden bahsedebilir misin?

Eminim ki benim yerimde olmak isteyecek çok insan vardır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’yla yemek yemek, onun beni ağırlaması çok önemli bir andı, çok güzel bir duyguydu. Ayrıca Hakan Şükür gibi tanınmış bir insan da oradaydı. Konuştuk, çok güzel geçti her şey. Başbakan için gerçekten bir ‘adam’ diyebilirim. Çok şeyler yapıyor, çabalıyor. Çok güçlü, tanınan, bilinen birisi. İsrail’de, Suriye’de olanları takip eden, orada neler olduğunu da çok iyi bilen ve bunlara duyarsız kalmayan bir siyasetçi. Böyle insanların çoğalması lazım.

‘KOCAMAN GİDİNCE ŞOKE OLDUM’

Aykut Kocaman istifa etti, bu konuda ne düşünüyorsun?

Beni F.Bahçe’ye getiren Aykut Kocaman’dı. Çok beğendiğim, sevdiğim bir insan. Futbol içi ve dışında çok iyi anlaştığım insandı. İyi olsun, kötü olsun her şeyi direkt söylerdi. İstifa kararını tatilde duydum, şoke oldum. Elbet bir sebebi vardır; futbol böyle bir şey. Lazio maçında çok konuşulan bir sevinciniz olmuştu? Söylediğim gibi çok sevdiğim bir hoca. Onu memnun görünce hepimiz çok mutlu oluyorduk.

‘YANAL’LA İLGİLİ HEP OLUMLU KONUŞTULAR’

Ersun Yanal hakkındaki görüşlerin neler?

Eskişehir’i çalıştırdığını biliyordum ama tam olarak tanımıyordum. Ayrıca genç yaşında milli takımda görev yapmış. Eskişehir’de oynayan arkadaşlarım da hep olumlu şeyler söylediler. Eğer yönetim böyle bir hocayı seçtiyse zaten kulübe neler getirebileceğini, nasıl kalite kazandırabileceğini biliyordur. Umuyorum ki ondan iyi şeyler öğreneceğiz ve iyi sezon geçireceğiz.

‘BENFİCA MAÇINDA ÇOK ÜZÜLDÜM’

Avrupa Ligi’nde finalin kapısından döndünüz. Benfica maçı bitince neler hissettin?

Üzüntü, sadece üzüntü... Bir futbolcunun kariyerinde her zaman olmayan şeyler bunlar. Benim bu turnuvada ilk yarı finalimdi. Bizde bu kadar ileriye sadece Meireles gitmişti (Chelsea’de Ş.Ligi’ni kazandı). Umarım bu sene katıldığımız Avrupa macerasında da önemli yerlere geliriz.

‘TAM HAZIR DEĞİLİZ AMA TURU GEÇECEĞİZ’

Şimdi çok önemli bir Salzburg maçı var.

İlk maçta F.Bahçe son dakika golüyle avantajlı skor elde etti... İlk maçta çok iyi oynayamadık. Tam olarak hazırız diyemem. Rakip takım daha çok maç oynadı. İnşallah Kadıköy’de bizi üst tura taşıyacak sonucu alacağız.

‘YARI FİNALİN TADI DAMAKTA’

Bu maçla ilgili taraftara bir çağrın olur mu?

Onlara çok ihtiyacımız var. Tribünlerin tek yürek, tek nefes olmasına ihtiyacımız var. Çok ceza aldık, bu yüzden dikkatli olmalarını da rica ediyoruz. F.Bahçe’nin yeri Avrupa’dır. Geçen sezon yarı finalin tadı damağımızda kaldı, bu sezon daha da üstüne koymak istiyoruz.

‘AKROBATİK GOLLERE DEVAM EDECEĞİM’

Kolay yerine, sıradışı vuruşları tercih ediyorsun. Bunun sebebi var mı?

O an geldiğinde ne yapmam gerekirse onu yapıyorum aslında. Futbol basit bir oyun desek de bazen değişik, zor hareketler yapmak gerekiyor. Futbol oynamaya devam ettiğim sürece böyle hareketler yapmaya devam edeceğim.

‘HAKAN ŞÜKÜR'E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’

Hakan Şükür, “Sow kardeşimizi görünce duygulanıyoruz, hoşumuza gidiyor. Dinini bu şekilde yaşıyor olması çok önemli” ifadelerini kullandı...

Hakan Şükür’ün konuşmalarını gördüm. Ama anlamadım çünkü Türkçe’ydi (gülüşmeler)... Sonra tercümanım çevirdi. Hakan Şükür’e çok teşekkür ediyorum.

HABERTÜRK

Haberin Devamı