Bilim - Teknoloji Sony'nin yeni "cep canavarı!"
Paylaş
Sony'nin yeni "cep canavarı!"

Sony'nin bu yeni "canavarları", cebimizdeki telefonları farklı bir boyuta taşımak için geliyor!

Akıllı telefonların kamera çözünürlüğü ne kadar yükselirse yükselsin, özellikle DSLR gibi yetenekli fotoğraf makineleri ile boy ölçüşemedikleri bir gerçek. Küçük lensleri nedeniyle ışığı yeterince alamamaları, netlik ayarının yazılım sayesinde yapılması gibi detaylar nedeniyle çoğu şart altında fotoğraflar çok iyi sonuç vermeyebiliyor. Ancak Sony, kameraları fotoğraf makinesine dönüştürecek bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Sony, akıllı telefonlarını fotoğraf makinesine dönüştürecek, takılır/çıkarılabilir yeni lensler tasarlıyor. Akıllı telefon lensleri sayesinde, Sony'nin akıllı telefonları, yüksek kapasiteli dijital fotoğraf makinesine dönüşecek.

Kendi pili, SD kart yuvası, tripod bağlantısı, güç düğmeleri ve mikrofonu bulunacak olan hepsi bir arada lenslerin ayrıca, pil durumunu belli eden ışıklı bir göstergesi de var.

DSC-QX100 modelinde 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir sensör yer alıyor. Ayrıca lensin üzerinde zoom derecesini ayarlamak için kontrol düğmeleri, netlik ayarı gibi kontroller de yer alıyor.

DSC-QX10 ise, 18 megapiksellik bir sensöre sahip olarak gelecek. Sony'nin iki lensi de, 4 Eylül'de tanıtması bekleniyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Sony Xperia Z Ultra'yı yakından inceleyin!

Kaynak: CHIP Online