Yaşam Sony PS3'ü korsana kaptırmayacak

Sony PS3'ü korsana kaptırmayacak

Paylaş
Sony PS3'ü korsana kaptırmayacak

Playstation3 kırıldı ama Sony, kopya oyun oynatmamakta kararlı. İşte Japon devinin son korsan çözümü...

Sony, kırılan Playstation 3'ün sonrasında korsana karşı savaşında ileriye gidebilmek için önemli bir adım atmak üzere. Hollanda 'nın Playstation 3 sitesi PS3-Sense'in haberine göre, Sony'e yakın bir kaynak, firmanın oyunlarla beraber seri numarası uygulamasına geçebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

PC kullanıcılarının pek uzak olmadıkları bu uygulama, Steam gibi çalışacak. Oyunu ilk defa yükledikten sonra kullanıcı Playstation Network'e yönlendirilecek ve buradan oyuna ait özel numarayı girecek. Bu işlem yapıldıktan sonra oyun çevrimdışı ya da internetten oynanabilecek.

Sony'nin Playstation Network'de bu sistemin alt yapısını başından beri hazır ettiği de söylenenler arasında. Her oyun farklı sistemlere 5 kere yüklenebilecek. Aslında sorun da burada başlayabilir, bilindiği gibi kiralama ve değiş tokuş sistemi Playstation 3 oyuncuları arasında oldukça yaygın. Ancak Sony'nin elinde başka bir yöntem kalmazsa korsanla savaşmak için bu yola başvurabilir.

Tabii bu oyunlarını değiş tokuş ya da kiralama sistemiyle rahatça oynayan oyuncuları korsana daha mı çok iter yoksa orijinal oyun almaya mı çeker, sorusu rahatça sorulabilir.

Haberin Devamı