Bilim - Teknoloji Sonunda isyan etti!
Paylaş
Sonunda isyan etti!

Sosyal dev, farklı hizmetlerin ve uygulamaların kendi adını kullanmasına sonunda isyan etti!

Instagram, onunla bağlantılı yan uygulamalar hazırlayan geliştiricilere gönderdiği e-mail'de, uygulamalarına Insta ve Gram kelimelerini içeren isimler vermemelerini istedi. Ancak halihazırda, bu kelimeleri kullanan pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar, fotoğraf galerisi hizmeti sunmaktan sohbet etmeye veya farklı araçları sunmaya kadar değişik işlevlere sahipler.

Haberin Devamı

Instagram'ın mailinde, uygulama geliştiricilerden 48 saat içinde cevap beklediği ve sonrasında geliştiricilere makul bir süre verileceği, bu süre zarfında da uygulamanın ismini değiştirmeleri istendiği belirtilmiş. Instagram'ın şartlarını kabul etmeyen geliştiricilerinse Instagram'a erişiminin kesilmesi ve uygulamalarının işlevsizleştirilmesi bekleniyor. Yani, uygulama geliştiricileri, Instagram'ın şartlarına uymak ve uygulama isimlerini değiştirmek zorundalar.

Instagram'ın önceki "kullanım şartları"nda uygulama geliştiricilere ikisini bir arada kullanmamak şartıyla Insta veya Gram kelimelerinden birini kullanma izni veriliyordu. Ancak Facebook'un Instagram'ı satın almasından sorna Instagram'ın kullanım şartlarında yapılan yenii düzenlemeyle bu izinler kaldırıldı.

Haberin Devamı

Uygulama gelişticilerden bazıları ise bu yeni şartların, Instagram üzerine uygulama geliştiren yazılım şirketlerini yok edeceğini, bunun büyük bir darbe olacağını dile getirdiler. Ancak Instagram'ın sözünden dönmeye niyeti yok gibi görünüyor.

Kaynak: CHIP Online