Tamer Heper Sonucu kesin değil
HABERİ PAYLAŞ

Sonucu kesin değil

Haberin Devamı

Adımı değiştirmek istiyorum. Bunun için dava açmak mümkün mü? Ne kadar sürer? Ne yapmalıyım? ● C.S.

İsim değişikliği yapılması biraz mümkün biraz değil. Tabii bu tariften pek bir şey anlaşılmıyor değil mi?

Evet açılımı şöyle: İsim değişikliği için dava açmak lazım. Dava açmak için mahkemeye gerekçe göstermek lazım. Bazı isimler yanlış anlamlar taşır, bundan kurtulmak istemek doğaldır veya bazı kimseler nüfusta yazılı isimleri ile anılmazlar, başka isimle tanınırlar. Dolayısı ile bunların mahkemede ispatlanması halinde isim değişikliği kararı verilmesi mümkündür. Sizin isminizin sizi neden rahatsız ettiğini bilmem gerekir. Ancak daha doğrusu benim bilmem gerekmez de hakimin buna ikna olması gerekir.

★ ★ ★ ★ ★

Dava uzun sürer mi? Bunun için size ‘hayır kısa sürer’ diyemem. Dava için önce duruşma günü verilecek, duruşmaya girilecek, iddianızın ispatı için gerekli belgeler toplanacak. Bütün bunlar olurken her celse için en az üç ay sonrası için gün verilecek ve neticede acaba davaya bakan hakim ikna olacak mı?

★ ★ ★ ★ ★

Yani isim değişikliği için ‘dava açtım, sonucu kesin’ diyemezsiniz. Dolayısı ile yeterli neden varsa bu dava açılır, yoksa sadece ‘ben ismimi beğenmiyorum’ diyerek dava açılmaz. Buna göre düşünün taşının karar verin, biraz işin uzayabileceğini de peşinen kabul edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder