Siyaset Soner Yalçın'a, Ersever sorulacak
Paylaş
Soner Yalçın'a, Ersever sorulacak

Ergenekon Savcısı'nın 2 yıldır takip ettirdiği Soner Yalçın'ın evi ve işyeri arandı. Yalçın, 18 yıl önce öldürülen Binbaşı Cem Ersever hakkında da sorgulanacak

Habertürk Gazetesinin haberine göre, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün “Ergenekon’’ soruşturması kapsamındaki talebi ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda dün sabah İstanbul polisi, Soner Yalçın’ın Levent Sülün Sokak’taki evi ile internet sitesi odatv.com’un Taksim Gümüşsuyu’ndaki binasına baskın yaptı.

CEM ERSEVER’LE KONUŞAN SON KİŞİ

Soner Yalçın’a Aydınlık Dergisi’nde çalıştığı sırada röportaj yaptıktan sonra öldürülen JİTEM’in kurucularından Binbaşı Cem Ersever suikastı da sorulacak.
Yalçın 1995’te ayrıldıktan sonra Aydınlık’ın sahibi, Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek ile araları açılmıştı.

PERİNÇEK, YALÇIN’I AJANLIKLA SUÇLAMIŞTI

Perinçek, Soner Yalçın’ı ajanlıkla suçlamış, Efendi kitabının MİT tarafından yazdırıldığını iddia etmişti. Aydınlık, Ersever ropörtajıyla ilgili bir generali kaynak göstererek şu açıklamayı yayınlamıştı: “Biz, Ersever’i Aydınlık’a hayatını kurtarması için gönderdik. Ancak Aydınlık önemli hata yaparak, Ersever’le görüşme işine Soner Yalçın’ı da kattı. Bu yanlış, Ersever’in hayatına mal oldu.”

ERSEVER’İN KONUŞMALARI İNCELENİYOR

Ersever’in teknik takibe alınan görüşmeleri de yeniden incelemeye alındı. Ersever’in Soner Yalçın’a ropörtaj vereceğinin anlaşılması üzerine bir albayın kendisini aradığı tespit edildi.

ALBAY “OĞLUM KENDİNİ ÖLDÜRTECEK MİSİN?’ DİYOR

Albay telefonda Ersever’e “Oğlum kendini öldürtecek misin” diye bağırırken Cem Ersever “Artık bildiğim her şeyi anlatacağım” yanıtı veriyor.

Nişanlısı ile cesedi ayrı ayrı bulunan emekli Binbaşı Cem Ersever 1990’lı yıllarda JİTEM bölge komutanı olarak PKK’ya karşı mücadele veren Binbaşı Cem Ersever, PKK ile yapılan tüm istihbarat çalışmalarında yer almış, çatışmalara bizzat katılmıştı.

Ersever, Orgeneral Eşref Bitlis’in şüpheli ölümünden sonra Mart 1993’te askerlikten istifa ederek emekli olmuştu. Kasım 1993’te Ankara Elmadağ’da cesedi bulunan Ersever’i, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın öldürdüğü iddia edilmişti. Aynı gün yakın bölgelerde Ersever’in nişanlısı Neval Boz ile itirafçı Murat Demir’in de cesedi bulunmuştu.

2 YILDIR TAKİPTE İDDİASI

Ergenekon’da yeni dalga olarak adlandırılan operasyona götüren süreç iddiaya göre 2 yıl önce başladı. Polisin o yıllarda teknik takibinde bulunan Yalçın Küçük’ün Soner Yalçın’ı arayıp Ergenekon operasyonu aleyhinde haber yapması için talimat verdiği öne sürüldü.

Küçük’ün odatv.com yöneticilerini de arayarak, hangi konularda haber yapmaları gerektiği konusunda talimat vererek, “Soner Yalçın’ın da bilgisi var” dediği polis kayıtlarına geçti.

Daha sonra bilgi verilen Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt hakkında teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yalçın ve arkadaşlarının Ergenekon kapsamında adı geçen 20 kişi ile irtibatlı olduğu kayıtlara geçti.

Polis kayıtlarına göre, Soner Yalçın halen firarda olan Turan Çömez, Bedrettin Dalan ve tutuklu sanık Doğu Perinçek ile irtibatlı çıktı. Soner Yalçın’ın, bir bağlantısının ise PKK ile olduğu öne sürüldü. ÇYDD soruşturmasında ismi geçen, Ayşe Yükselir ile Yalçın’ın ilişkili olduğu ileri sürüldü. Yüksel’in PKK’lı öğrencilere burs verilmesini sağladığı iddiası iddianameye girdi.

Habertürk

Haberin Devamı