Gündem Soner Yalçın tutuklandı

Soner Yalçın tutuklandı

Paylaş
Soner Yalçın tutuklandı

Gazeteci Soner Yalçın'la birlikte Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu da tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında Pazartesi günü evinde yapılan 12 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan Oda TV İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ile Oda TV'nin 3 çalışanı gözaltı sürelerinin dolmasının ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sabah saatlerinden itibaren ifadesi alınan şüphelilerin sorgulama işlemi gece 24.00'te tamamlandı.

>> NEZARETTE CHE OKUDU

Zanlılardan Oda TV'nin editörlerinden Ayhan Bozkurt savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tutuklanmaları istemiyle 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkeme sorguları saat 03.00'te tamamlanan Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'', ''devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve yayınlamak'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Gazetecilere mahkeme sorgusu sırasında ev ve ofis aramalarında ele geçirilen, çözümü yapılan dijital verilerin de sorulduğu öğrenildi.