Eğitim - Kariyer Sonbahar dönemi ALES ne zaman? ALES yerleri belli oldu mu?

Sonbahar dönemi ALES ne zaman? ALES yerleri belli oldu mu?

Paylaş
Sonbahar dönemi ALES ne zaman? ALES yerleri belli oldu mu?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2017 ALES için bekleyiş sürüyor. Peki ALES ne zaman yapılacak? İşte sınava katılacak adayların merakla beklediği 2017 ALES tarihi

ALES 2017 Sonbahar Dönemi sınavı için kısa bir süre kaldı, sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını merak eden adaylar araştırmalara başladı. Yeni yönetmelikle birlikte beş yıl süreyle geçerliliğini koruyacak olan ALES, tüm Türkiye'de aynı gün içerisinde gerçekleşecek. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden görüntüleyebilecek. Peki ALES sınav yerleri açıklandı mı? 2017 Sonbahar Dönemi sınavı ne zaman?

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek olan ALES yerlerinin sınava 1 hafta kala açıklanması bekleniyor. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden takip edebilecek.

SINAV KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.
ALES'E KİMLER GİREBİLİR?

Lisans eğitimi programından mezun ya da mezun olabilecek konumda olanlar ile yurt dışında lisans eğitimi alarak Türkiye’de akademik kariyer başlangıcı yapmak isteyenler, ÖSYM tarafından açıklanan kanun hükmünde kararname uyarınca ALES’e girebilirler. Araştırma görevlisi, uzman, okutman, öğretim görevlisi ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolar için açıktan ya da öğretim elemanı dışındaki kadrolar için naklen atanabilmek için ALES girilmesi zorunlu bir sınavdır.

Haberin Devamı