Spor Son şampiyon, ilk finalist oldu

Son şampiyon, ilk finalist oldu

Paylaş
Son şampiyon, ilk finalist oldu

2012 Avrupa Şampiyonası yarı final mücadelesinde İspanya Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Portekiz'i normal süresi 0-0 sona eren maçta penaltı atışları ile 4-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı

Ukrayna'nın Donetsk kentindeki Donbass Arena'da oynanan ve Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçın 90 dakikalık normal süresi golsüz sona erdi. Karşılaşmanın uzatma devrelerinde de skor değişmeyince penaltı atışlarına geçildi. İlk penaltıyı kullanan İspanya'dan Xabi Alonso'nun vuruşunu Portekizli kaleci Rui Patricio kurtardı.

Haberin Devamı

Portekiz'den Joao Moutinho'nun penaltı vuruşunu da İspanyol kaleci İker Casillas kurtarmayı başardı. İkinci penaltılarda İspanya'dan Andres Iniesta ve Portekiz'den Pepe fileleri havalandırdı. Üçüncü penaltı vuruşlarını da İspanya'dan Gerard Pique ve Portekiz'den Nene gole çevirdi. Dördüncü penaltı vuruşlarında İspanya'dan Sergio Ramos topu ağlara gönderirken, Portekiz'den Bruno Alves'in şutu direkten döndü. İspanyol oyuncu Francesc Fabregas, beşinci penaltıyı gole çevirerek durumu 4-2 yaptı ve İspanya'yı finale taşıdı.

İspanya, yarın oynanacak Almanya - İtalya maçının galibiyle 1 Temmuz Pazar günü finalde karşılaşacak.

ALMEIDA 81 DAKİKA OYNADI, QUARESMA FORMA ŞANSI BULAMADI

Bu arada Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, 81. dakikada yerini Nelson Oliveira'ya bıraktı. Beşiktaş'ın bir başka Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma ise yedek kulübesinde karşılaşmaya çıkarken, maç boyunca forma şansı bulamadı

ALVES KAÇIRDI FABREGAS ATTI VE İSPANYA FİNALDE

Haberin Devamı

Penaltı atışlarında her iki takımda ilk atışları gole çeviremedi. Dördüncü penaltılara geçildiğine ise Portekiz adına Bruno Alves penaltıyı üst direğe nişanlayınca İspanya'nın ayağına kadar gelen final fırsatını Fabregas geri çevirmedi ve takımını finale taşıdı.

İspanya'nın finaldeki rakibi, yarın Varşova'daki Ulusal Stadyum'da, Almanya ile İtalya arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. Maç TSİ ile 21.45'te başlayacak.

İşte İspanya'ya finali getiren penaltı atışları:

* İspanya'da Xabi Alonso'nun ilk penaltısını Patricio kurtarıyor (Kaçtı)
*
Moutinho'nun penaltısını da Casillas kurtarmayı başarıyor. (Kaçtı)

*
İniesta'nın İspanya'nın ikinci penaltısında maçın ilk golüne de imza atıyor. (GOL)
* Pepe'nin penaltısı tam köşeye gidiyor ve ağalarla buluşuyor. (GOL)

* Pique'nin takımı adına 3. penatısı da filelerle kucaklaşıyor. (GOL)
* Nani'nin klas penaltısı ile penaltılar yeniden denge var. 2-2 ( GOL)

*
Sergio Ramos Panenka penaltısı ile penaltıyı goel çeviriyor. (GOL)
* Bruno Alves'in penaltısı üst direkten dönüyor (kaçtı)

* Fabregas'ın penaltısı filelerle buluşuyor. (GOL)

Ve İspanya Portekiz'i penaltılarla 4-2 eleyerek EURO 2012'nin ilk finalisti oluyor.

Haberin Devamı

YARI FİNALE NASIL GELDİLER?

Euro 2012'de C Grubu'nu İspanya 7 puanla lider olarak tamamlarken Portekiz B Grubu'nu Almanya'nın arkasında 6 puanla ikinci sırada tamamladı.

Çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Portekiz, yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun golüyle mücadeleyi 1-0 kazanıp yarı finale çıkmaya hak kazanmıştı.

İspanya ise çeyrek finalde Fransa ile karşılaşırken zorlu geçmesi beklenen mücadeleyi rahat bir futbolla 2-0 kazanarak yarı finale çıktı. İspanya'ya Fransa karşısında galibiyeti getiren iki golü de Xabi Alonso kaydetmişti.