Gündem Son nefeste söyledi

Son nefeste söyledi

Paylaş
Son nefeste söyledi

Dövülerek öldürülen 26 yaşındaki genç, son nefesinde azmettiren kişinin adını söylemiş

Çorum'da birlikte oto yıkama işi yaptığı eniştesi, 35 yaşındaki Sait Çolak'ı adam tutup dövdürerek ölümüne neden olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Ahmet Çileli ile katil zanlısı 32 yaşındaki Ali Yıldız'ın yargılandığı davada savcı Hakan Ceran, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı Ceran, “Maktulün ölmeden önce kayınbiraderinin ismini sayıklaması daha önceden husumetin olduğu, zararın kim tarafından azmettirildiğinin bilincinde olduğunun delilidir” diyerek her iki sanığın da ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Olay, geçen yılın ocak ayında meydana geldi. İddiaya göre eniştesi Sait Çolak ile birlikte Çorum Oto Sanayi Sitesi'nde araç yıkama işi yapan Ahmet Çileli, kendisine az para verdiği ve bu nedenle aralarında tartışmalar çıkan eniştesini 500 TL karşılığında Ali Yıldız'a dövdürttü. Ağır yaralı olarak Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çolak, başına aldığı darbeler sonucu öldü.

Polis, kayınbirader Ahmet Çileli, cinayetle ilgili Ali Yıldız ve cinayete yardımcı oldukları ileri sürülen 21 yaşındaki Halil Buğa ve 23 yaşındaki Erdem Sakarya'yı gözaltına alındı. Çileli ile Yıldız tutuklandı, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. ‘Kasten adam öldürme suçundan' ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ahmet Çileli ve Ali Yıldız'ın Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu 2 sanık ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Haberin Devamı

Dosyanın tamamlandığını ve kanıtların toplandığını belirten Cumhuriyet Savcısı Hakan Ceran, esas hakkındaki görüşünde Çileli ile eniştesi Çolak arasında para konusunda husumet olduğunu, bu nedenle Ali Yıldız'dan eniştesini dövmesi ve gerektiğinde öldürmesini isteyip karşılığında para verdiğini bildirdi. Olayın ‘tasarlayarak adam öldürme’ olduğunu savunan Savcı Ceran, öldürülen Sait Çolak'ın, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kayınbiraderinin adını sayıkladığını belirterek, “Maktulün ölmeden önce kayınbiraderinin ismini sayıklaması daha önceden husumetin olduğu, zararın kim tarafından azmettirildiğinin bilincinde olduğunun delilidir” diyerek tutuklu yargılanan her iki sanığın da ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını tutuksuz sanıkların ise beraatini talep etti.

Dava, sanık ve avukatları son savunmalarını yapmak için süre istemesi üzerine ertelendi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM, (DHA)