Gündem Son nefesinde katilini söyledi

Son nefesinde katilini söyledi

Paylaş
Son nefesinde katilini söyledi

Son nefesinde katilini söyledi

Adana’da sokak ortasında öldürülen 18 yaşındaki Ahmet Alat’ın intikam cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Uğradığı silahlı saldırının ardından panikle eve gelen Ahmet Alat, son nefesinde kendisini vuranın 24 yaşındaki Aslan T. olduğunu söyledi.

Geçen yıl internet kafe çalıştırma yüzünden çıkan kavga sonucu M.A., S.T.’yi kurşunladı. S.T. saldırıdan yaralı kurtulurken, 2 aile arasında husumet oluştu. 2 Ağustos’ta da Aslan T., kalabalık bir ortamda, cebinden bir mermi çıkartarak, “Amcamı M. vurdu, ben de bunlardan birini vuracağım” diye amcasını vuran A. ailesinden intikamını alacağını söyledi. Aynı gün akşam Ahmet Alat, canının sıkıldığını belirterek, evden ayrıldı. Bir süre sonra panikle eve gelen Alat, “Aslan beni vurdu” deyip yere yığıldı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Alat, kurtarılamadı.

Ahmet Alat’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayet şüphelisi Aslan T.’yi, özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonla eniştesi S.A.’nın evinde yakaladı. Suikast silahı olarak bilinen otomatik Scorpion (Akrep) marka makineli tabanca ile ele geçen Aslan T. hakkında, iddianame hazırlandı. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, T. hakkında ‘kan gütme sebebiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suikast silahıyla yakalanan T. hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefetten 8 yıla kadar hapsi istendi.

Aslan T.'yi evinde sakladığı iddia edilen eniştesi S.A. hakkında ise ‘cinayet suçlusunu saklamak’ suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aslan T. savunmasında, Ahmet Alat ile tesadüfen karşılaştığını, onun tabanca çekmesi üzerine kendisinin de ruhsatsız tabancasıyla ateş ettiğini, olaydan sonra da kaçtığını söyledi.

Davanın duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.