Hakan Çelik Son haftanın görünümü
HABERİ PAYLAŞ

Son haftanın görünümü

Haberin Devamı

Türkiye’de araştırma ve kamuoyu yoklamaları dendiğinde akla gelen ilk isimlerden Adil Gür pazar sabahı CNN Türk’te konuğum oldu. Yaptığımız sohbet büyük ilgi gördü.

Gür aynı gün Milliyet gazetesindeki köşe yazısında ne yönde oy kullanacağı merak edilen Kürt seçmenle ilgili dikkat çekici bir yazı yazdı. Gür bazı çevrelerde iddia edilenin aksine Kürt seçmenin önemli bölümünün “evet” yönünde oy kullanacağını düşünüyor. AK Parti ve CHP seçmenlerinin genellikle ideolojik yönelimle oy kullanacağı düşünülüyor. Bu iki partinin seçmenlerinden blok oylar gelecek muhtemelen.

MHP tabanının nasıl hareket edeceğini tam olarak kestiremiyorum ancak ülkücü muhafazakar kitle AK Parti ile benzer yönde hareket edebilir. Diğer taraftan Kürt seçmenin ne yapacağı bu bakımdan önem taşıyor.

Yüksek Seçim Kurulu kararları gereği medya kuruluşlarının son hafta içinde tahmin, anket yayınlaması yasak. O nedenle ben de rakamsal verileri buradan paylaşmıyorum.



Referanduma çok az zaman kaldı. Liderler meydanlarda, toplantılarda mesajlarını aktarmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erişilmesi güç bir performans ortaya koydu. Neredeyse bütün televizyon kanallarının yayınlarına katıldı, yurdun dört bir yanındaki il ve ilçelerde miting yaptı. Erdoğan meydan enerjisi ve hedefe odaklanma özelliğiyle siyasi rakiplerini çok zorlayan bir lider.

Başbakan Binali Yıldırım da çok çalıştı, hiç durmadan il il gezdi. Cumhurbaşkanlığı modeline “evet” kararı çıkarsa Yıldırım Türkiye’nin son başbakanı olacak. Buna rağmen birçok insanı şaşırtan bir motivasyonla yeni anayasa değişikliğine destek veriyor. Nitekim kendisiyle yaptığım özel röportajda “Koltuğu zevkle bırakıyorum” ifadesini kullanmıştı.



Yarın akşam 19.30’da CNN Türk- Kanal D ortak yayınında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayın konuğum olacak. Bunlar artık son programlar. Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de özel röportaj önerisinde bulundum ancak yanıt alamadım.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile en az 10-15 telefon konuşması yaptım, davetimi ilettim. Semih Yalçın da bu yayının olması için gayret gösterdi ancak Bahçeli’den olumlu yanıt gelmedi. Türkiye, cumhuriyet tarihinin en önemli kararlarından birinin arifesinde. Bu süreçte iletişim mecralarını nasıl değerlendireceklerine liderler karar veriyor. Dolayısıyla bu konuda bir yorum yapamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder