Eğitim - Kariyer Son dakika... Erken seçim kararı verildi, YÖK'ten flaş YKS açıklaması geldi (YKS'nin yeni tarihi belli oldu)

Son dakika... Erken seçim kararı verildi, YÖK'ten flaş YKS açıklaması geldi (YKS'nin yeni tarihi belli oldu)

Paylaş
Son dakika... Erken seçim kararı verildi, YÖK'ten flaş YKS açıklaması geldi (YKS'nin yeni tarihi belli oldu)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıklamasının ardından YÖK de YKS tarihi ile ilgili açıklama yaptı. YÖK yeni sınav tarihini 30 Haziran-1 Temmuz olarak açıkladı (YKS ne zaman yapılacak?) (YKS TYT 2018 sınav tarihleri)

YÖK yaptığı açıklamada "YKS tarihiyle ilgili açıklama yapacağız" dedi. YÖK yeni sınav tarihini 30 Haziran-1 Temmuz olarak açıkladı.

Bu kapsamda YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Milyonlarca öğrencinin gireceği YKS erken seçim olmasaydı 23-24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecekti.


Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimler 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak



Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi (TYT ve YKS nedir?)


YKS NEDİR?


Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak olan sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

- Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

- Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

- Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacak.


YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS iptal mi oldu? Yeni tarih belli oldu


YKS’NİN FARKI NE?


Mevcut sınav sistemi olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sistemleri arasında üç aylık bir süre farkı bulunuyor. Adaylar mart ayında YGS'ye girip ardından haziran ayında lisans tercihlerini yapabilmek için 5 ayrı oturumda yapılan LYS sınavlarına giriyordu. Yeni sistemin en büyük farklılığı kendini burada gösteriyor.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, birinci oturum ve ikinci oturumun haziran ayında ve aynı gün yapılacağını açıklamıştı.


2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ?


Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT’den 20 net yapmak zorunda.

Haberin Devamı