Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Her an müjde verebiliriz

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Her an müjde verebiliriz

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Her an müjde verebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de AK Parti kongresinde konuştu. Erdoğan konuşmasında, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değindi, "Her an size Afrin'le ilgili müjdeyi verebiliriz" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Her an size Afrin'le ilgili müjdeyi verebiliriz. 3 bin 569 terörist şu ana kadar etkisiz hale getirildi. Fakat o tünelleri görüyorsunuz. Bunları nasıl yaptılar? Arkalarında kimler vardı? Bunlara çok söyledik, 'Yanlış yapıyorsunuz' dedik. Bedeli faturasını ağır ödersiniz dedik. Nitekim öyle oldu. Paraları bol uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk, yerleri belli. Biz çatışma yerine kardeşliği yücelten bir Mardin görmeyi arzu ediyoruz.

Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bu vatanda beraber yaşıyoruz beraber yaşayacağız. Bölmeye çalışanlar ne oldu? İnlerine gireceğiz dedim. Cudi'de girdik, Kandil'de vurduk vurmaya devam edeceğiz. Aynen devam edeceğiz. Biz hiç bir gücün önünde eğilmedik.


"ÇUKURLARIN NEDEN AÇILDIĞINI ANLIYORUZ"


O çukurların neden açıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Bugün söylediklerimiz bir bir ortaya çıkıyor. Bölcü örgütün coğrafyamızı kan gölüne çevirmek isteyenlerin maşası olduğu şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Bu örgüt camileri kurşunlayacak kadar İslam düşmanı bir örgüttür. Bu örgür masum sivilleri canlı kalkan olarak kullanacak kadar gözü dönmüş bir yapıdır. Ne Kürt ne Arap kardeşlerimin bunların gözünde hiç bir değeri yoktur.


"ŞİMDİ KEPÇELER NUSAYBİN'İ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN KULLANILIYOR"


Mardin terörün acısını da huzurun kıymetini de biliyor. Artık Mardin'de oteller dolu. Demek ki huzur kenti haline geldiğiniz zaman herkes akın edecek. Bugün Mardin eski ihtişamına yeniden kavuşuyor. Bir dönem Nusaybin'in sokaklarını alt üst etmek için kullanılan kepçeler şimdi Nusaybin'i ayağa kaldırmak için kullanılıyor. Biz terör örgütünün tehditlerine rağmen Mardin'i ihmal etmedik. Mardin'e son 15 yılda toplam 25 katrilyonu aşam yatırım yaptık.