Spor Son 10 maçta Fenerbahçe üstün

Son 10 maçta Fenerbahçe üstün

Paylaş
Son 10 maçta Fenerbahçe üstün

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan son 10 karşılaşmada Fenerbahçe'nin galibiyetlerde büyük üstünlüğü göze çarpıyor

Ezeli rakiplerin 7’si Süper Lig, 2’si TFF Süper Kupa, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 7, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, bu süre sadece son randevu berabere sonuçlandı.

4’ü FB Şükrü Saracoğlu, 3’ü İnönü Stadı, birer tanesi de İzmir Atatürk, Köln Rhein Energie ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 16, Beşiktaş ise 13 gol attı.

DERBİ TARİHİNDEN İLGİNÇ NOTLAR

Fenerbahçe, rekabetteki son 10 randevunun 9’unda gol atmayı başarırken, Beşiktaş ise 2 karşılaşmada suskun kaldı.

ŞUBAT AYINDA KARTAL'IN YÜZÜ GÜLÜYOR

Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yarın yapılacak derbi öncesi şubat ayındaki karşılaşmalarda Beşiktaş’ın galibiyetlerde üstünlüğü göze çarpıyor.

Ezeli rakipler, 87 yılda oynadıkları 327 maçtan 21’ini şubat ayı içinde yaptı. Şubat ayında geride kalan 21 maçta Beşiktaş 10, Fenerbahçe 5 galibiyet alırken, 6 maç da berabere bitti.

Beşiktaş’ın toplam 19 golüne, Fenerbahçe 15 golle yanıt verdi. İki takım şubat ayında en son 2006 yılında karşılaştı. 26 Şubat’ta Kadıköy’deki lig maçı 2-2 bitti.

Haberin Devamı