Gündem Sokak kedileri onların hayatı

Sokak kedileri onların hayatı

Paylaş
Sokak kedileri onların hayatı

Hayatlarını sokak kedilerine adayan Burdurlu Müzeyyen ve Besim Atalay Parım çifti, 11 yıldır sokak kedilerine 30 bin TL'nin üzerinde harcama yaptı

Yeni Mahalle’de oturan 67 yaşındaki Müzeyyen Parım ile 79 yaşındaki Besim Atalay Parım çifti, 20’nin üzerinde sokak kedisini besliyor.

Parım çifti, evlerinin bahçesinde toplanan sokak kedilerine 11 yıldır sabah akşam yemek veriyor. Kedilerin yiyecekleri için aylık ortalama 250 TL harcama yapan çift, 11 yılda 30 bin TL’nin üzerinde para harcadı.

Kediler başta olmak üzere hayvanları çok sevdiğini belirten Müzeyyen Parım, 11 yıldır sokak kedilerine yağmur çamur demeden yemek verdiğini söyledi. Aylık ortalama 250 TL harcadıklarını belirten Parım, "Sokak kedilerini kavrulmuş ciğer, patates, peynir, yumurta karışımı ve süt ürünleriyle besliyoruz.

Saat 09.00 sıralarında kediler bahçemizde toplanıyor. Yemeklerini yedikten sonra buradan ayrılıyorlar. Saat 17.00’de tekrar bahçeye gelip yemeklerini yiyip tekrar dağılıyorlar" dedi.

Hastalanan kedileri düzenli olarak veterinerlerin kontrol ettiğini ve tedavilerini yaptığını anlatan Müzeyyen Parım, komşularının kedilere tutumundan ise şikayetçi.

Parım, "Kedilerin hiçbir zararı olmamasına rağmen komşularımız şikâyetçi. Kendileri bir lokma vermiyor, verene de mani oluyorlar. Bazen hayvanlara zarar bile veriyorlar. Ben ev işlerini bırakarak bu hayvanlara bakıyorum. Bu işin zorluğunu ben çekiyorum" diye konuştu.

Onur ÖZKAN/DHA