Beden Sağlığı Soğuk algınlığı dendi, beyin kanaması çıktı

Soğuk algınlığı dendi, beyin kanaması çıktı

Paylaş
Soğuk algınlığı dendi, beyin kanaması çıktı

Şiddetli baş ağrıları nedeniyle Sivas’ta bir hastaneye başvuran Nazım Murat İçeli'ye soğuk algınlığı tanısı konuldu. Verilen ilaçların şikayetlerini dindirmesi üzerine başka bir hastaneye başvuran genç adamın beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı

Nazım Murat İçeli (35) şiddetli baş ağrısı şikayetiyle geçen haziran ayında hastaneye başvurdu. İçeli’ye soğuk algınlığı tanısı konularak ilaç yazıldı. İlaçlarını kullanan genç adamın şiddetli baş ağrısı bir türlü dinmeyince Özel Sivas Medicana Hastanesi’ne gitti.

Yapılan muayenede Nazım Murat İçeli’nin tehlikeli seviyede bir beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Bir gün sonra Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Gürelik tarafından ameliyat edilen Nazım Murat İçeli sağlığına kavuştu.

SADECE BAŞ AĞRISIYLA KENDİNİ BELLİ EDİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Gürelik, hastanın kendilerine hayatı tehlike altında geldiğini belirterek, "Hastam bana nöroloji doktorumuzun koyduğu teşhis ile geldi. Detaylı incelemelerden sonra tanıyı tam olarak ortaya koyduk. Ameliyat gerektiren önemli bir sorunu vardı. Hastamız şiddetli baş ağrısı rahatsızlığı ile bir hafta içerisinde birkaç hastaneye gitmiş. Özetle hastamız bir beyin kanaması geçiriyordu. Çok ciddi bulguları olmayan bu beyin kanaması sadece baş ağrısıyla kendini belli ediliyor. Bu dönemde müdahale edilirse hastalar kurtuluyor. Ancak dikkate alınmazsa tekrar kanama durumunda ölümcül bir kanamaya dönüşebiliyor" dedi.

Haberin Devamı