Serhan Sokulgan Sofya'nın eğlence hayatı
HABERİ PAYLAŞ

Sofya'nın eğlence hayatı

Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle kaşınan bünye, bir yerlere uçup konmak istiyor. Uzun uçak yolculukları çok yorduğu için en güzeli 1 saat uzaklıkta yer alan Bulgaristan, Yunanistan gibi komşu ülkeler. Uzun zamandır Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gitmek ve gitmemek arasında kalmıştım. Uçuşun 50 dakika olduğunu görüp çok uygun fiyata da uçak bileti bulunca "Hadi 2 günlüğüne kaçalım" dedik.

Sofyanın eğlence hayatı

Şehrin en işlek ve popüler caddesi Vitosha'da otele bavulları attığımız gibi hemen yakındaki Spaghetti Kitchen Bar'da kendimizi bulduk. Tapasları, kokteylleri ve sunumları gerçekten nefisti. Gece hayatının hareketli olduğu Sofya'da ilerleyen saatlerde tavsiye üzerine Mascara Club'a gittik. Sessiz sakin sokaklardan geçip kendinizi bir anda kalabalığın ve dansın içinde buluyorsunuz.

Mascara Club şehrin en popüler kulüplerinden. Korumalarından barmenine kadar tüm personeli saygılı, güleryüzlü ve işini çok iyi yapıyor. Rezervasyonsuz gitmemize rağmen hemen yardımcı oldular. Sahnede şov yapan dansçı kızlar kararında seksi ve iyi görünüyorlardı. Her hafta sonu dünyaca ünlü DJ'lerin de geldiği Mascara, Sofya'nın en iyisi diyebiliriz.

Sofyanın eğlence hayatı

SOFYA'DA TÜRKÇE DE HAKİM


Uçaktan iner inmez bindiğimiz Bulgaristanlı taksici Türk olduğumuzu anlayınca bizle çat pat Türkçe konuştu. Birçok Müslüman Türk'ün de yaşadığı Sofya'da Osmanlı dönemimde yapılmış camiler ve yapılar da çoğunlukta. Türk olduğunuzu anladıkları anda "Merhaba" kelimesi dillerinden düşmüyor. Ancak taksiler kafalarına göre taksimetre açabiliyorlar. O yüzden binmeden muhakkak ücret konuşun. Mesela havalimanından şehir merkezine 15 leva yani 30 lira yazıyor.

YEME İÇME FİYATLARI ÇOK UYGUN


Sofya'nın en klas barında 1 duble içki içmek, ortalama 8 leva yani 16 lira. Yemekler konusunda ortalama bir kafe pub'da bir ana yemek et fiyatı 10 leva yani 20 lira. Güzel bir restoranda 2 kişi yemek ve bir şişe şaraba maksimum 50 leva yani 100 lira ödüyorsunuz.

Sofyanın eğlence hayatı

EN İYİ BRUNCH'I


Bulgarlar yeme içme konusunda damaklarına düşkünler. Şehrin 7 kilometre uzağında, bir ormanın içinde yer alan Victoria, kalabalık arkadaş gruplarıyla ya da ailece gittikleri ve uzunca oturup yemek yiyip pazar miskinliği yaptıkları yer. Hava güzel olduğu zaman ormanda yürüyüş sonrası buraya çökenler çok oluyormuş. Midemin kötü olduğu bir sabaha uyandığımda, menüde ev yapımı tavuk suyuna çorbayı görünce ve içince kendime geldim.

Sofyanın eğlence hayatı

Dünya mutfağından birçok seçeneğin sunulduğu menü gayet kıvamında. Sadece burada servis çok yavaş ve personel asık suratlı. Sofya'da yaşayan bir arkadaşımızın bize katılmasıyla neyse ki bu krizi de çözdük.

EN İYİ ASYA RESTAURANTI VE ROOF BARI


Şehrin en iyi Asya restoranı Sasha, gerçekten çok başarılıydı. Şehrin birçok caddesinde şubeleri de olan Sasha, sushi konusunda metrelerce uzunlukta bir menüye sahip diyebilirim. Ördekli pilavı ve deniz mahsüllü noodle'ı gayet başarılıydı. Şehirde daha çok pub ve cafeler mevcut. Bar kültürü konusunda roof barlar tercih ediliyor.

Sofyanın eğlence hayatı

Şehrin en iyi otellerinden Esse'nin roof barı pazar gecesi bile hareketliydi. Şehri kuş bakışı izleyebileceğiniz ender yerlerden biri olan Esse, tüm tarihi dokuyu size tepeden yansıtıyor.

SOFYA'YA TREN SEFERİ


Sofya'ya uçak biletleri de gayet uygun. Gidiş dönüş 380 liraya THY'den uçak yakalayabiliyorsunuz. Bir Schengen ülkesi olan Bulgaristan, Schengen vizeniz yoksa bile ayrıca kendine ait bir vize de sunuyor. Haziranda İstanbul-Sofya tren seferleri uzun bir aradan sonra tekrar başlıyor. Halkalı'dan yeni yataklı trenlerle seyahat edilebilecek. Tren 7 saat süren Sofya seferi ardından Bükreş ve Belgrad'a kadar da devam edecek. 80 tl'den başlayan tren ücretleri de gayet makul.

Sofyanın eğlence hayatı

KARAKÖY'DE BİR MALİKANE


Karaköy'ün popülerliği her ne kadar Asmalı Mescit gibi bitirilmeye çalışılsa da hâlâ tüm popüler rüzgarı sürüyor. Chez Moi tüm mekanların yan yana olduğu göbekte bir dükkan. Diğer mekanlardan farkı 4 katlı olması. Chez Moi giriş katında barı ve sokağa taşan eğlence alanı ile daha hareketli. Chez Moi'nin işletmesi, Karaköy'de birçok mekana hakim olan ve işletme yapmış Melih Doğan'a ait.

1. 2. ve 3. katları masaların daha çoğunlukta olduğu ve aynı müziğin ulaştığı katlar. Burada özel partiler ve doğum günleri yapılıyor.

Sofyanın eğlence hayatı

Dünya mutfağından geniş bir menüsü olan Chez Moi'nin 4. katı da bir meyhane. Karaköy'ün birçok modern meyhanesine farkla burada Ermeni mezeleri hakim. Küçük asma balkonunda yanan mangaldan isteyenlere et servisi de yapılıyor. Dekorasyonu ile de sıcak ve kararında olan Chez Moi'nin meyhanesi arkadaşlarla uzun uzun oturup tam çökmelik bir hava estiriyor. O gece yediğim közlenmiş ama özellikle is kokulu patlıcan salatası ve farklı iç harcıyla paçanga böreği beni tavladı. Günlük yapılan mezeleri gerçekten taze ve masada fotoğraf gibi gözüküyor. Diğer modern meyhanelere fark atan tarafı ise balkonda yanan mangaldan masaya gelen köfte ve etler...

ETİLER'İN İTALYANI


Etiler'in Akatlar bölgesine her gün yeni bir mekan açılıyor. Yeme içme konusunda birçok işletmenin hakim olduğu Etiler'de birçok steak house'a inat çok sıcak bir İtalyan restoranı keşfettim. Adı Torcello. Uzun yıllar Paper Moon dahil birçok popüler dükkanlarda görev yapmış Erol Usta bunca yıllık donanımı ile Torcello'yu açmış.

Sofyanın eğlence hayatı

Masaya gelen kum midyesi, vongole alla senato özel sosuyla menünün starlarından. Safranlı risottosu ve trüf tuzu ile servis edilen eti de masada oturanlardan tam not aldı. Taş fırından çıkan pizzalarının müdavimleri oluşmuş. Bu güzel yemekler ise uzun yıllar yurt dışında birçok restoranda görev yapmış Cem Uzan, Mustafa Koç gibi iş adamlarının da özel şefi olan Feyzullah Bekdaş'ın elinden çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder