Hindiyi genellikle sadece yılbaşı sofralarında görürüz. Oysa hem saymakla bitmeyen faydaları hem de kırmızı ete göre daha hesaplı oluşu nedeniyle sıklıkla ve güvenle tüketilebilecek hindi eti sofralarımızda daha çok yer almayı hak ediyor. İşte hindi etinin bilinmeyen faydaları... Hindi eti düşük yağ oranıyla kalbi koruyan bir besindir. Hindi etinde bulunan yağ kırmızı etin neredeyse yarısı kadar. Hindi eti tam bir demir, çinko, potasyum ve fosfor deposudur. Düzenli hindi eti tüketimi kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Hindi etinin glisemik indeksi düşüktür ve insülin seviyesini sabit tutmaya yardımcı olur. İkisi de vücudun enerji üretimi için gerekli olan B6 ve niasin vitaminlerini içerir. Triptofan vücut tarafından üretilemeyen ve sadece besinlerden alınabilen bir aminoasittir. Triptofan vücudun ihtiyacı olan serotonini üretir ve bağışıklık sistemini de güçlendirir. Hindi çok iyi bir selenyum kaynağıdır. Selenyum ise tiroid hormonunun üretimi ve düzenlenmesi için gereklidir. İyi bir antioksidan kaynağı olan hindi bu özelliğiyle yşlanmayı geciktiren gıdalar arasındadır. Çok iyi bir protein kaynağı olan hindi eti sağladığı yüksek proteini düşük yağ oranıyla vererek sağlığı korumaya yardımcı olur.