Bilim - Teknoloji Sızdırdı ve yandı!
Paylaş
Sızdırdı ve yandı!

Beklenen bir ürünün bilgilerini dışarıya sızdırmak, görünüşe göre çok da "sağlıklı" bir iş değil!

Microsoft, uzun süre, şirketin gizli yazılım bilgilerini blogger'lara kimin ulaştırdığını bulmaya çalışmış ve sonunda şüphelendikleri bir çalışanın e-postalarını okuyarak, bu kişinin Alex Kibkalo olduğunu tespit etmişti.

Alex Kibkalo'yu, şirketin ticari sırlarını menfaat elde etmek için satmak suçlamasıyla dava eden Microsoft, eski çalışanına üç aylık hapis cezası verdirmeyi başardı.

Ticari casusluk suçlamasıyla mahkemeye çıkan Alex Kibkalo, bilgileri Fransız bir Blogger'a verdiğini ve ticari casusluk yapmadığını iddia etse de, bu argüman çok başarılı olamadı.

Alex Kibkalo, halihazırda hapiste olduğu için, mahkeme ceza evinde bulunduğu süreyi de cezasından düştü. Buna göre, Microsoft'un eski çalışanı üç aylık süreyi 19 Haziran'da doldurarak serbest kalacak. Bu karar, sembolik anlamı açısından son derece önemli zira bundan sonra şirket çalışanları, gizli şirket bilgilerini internete sızdırırken tekrar düşünecekler. Ayrıca Alex'in bundan sonra iş dünyasında kariyerine uygun bir iş bulma ihtimali de son derece düşük.

CHIP Online

Haberin Devamı