Gündem Siyasi partiler anıta çelenk bıraktı

Siyasi partiler anıta çelenk bıraktı

Paylaş
Siyasi partiler anıta çelenk bıraktı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Siyasi partilerin bir yıl aradan sonra resmi törene katılmalarına izin verilirken AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve İşçi Partisi (İP) de anıta çelenk bıraktı

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda saat 09.30’da başlayan tören, çelenklerin konulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Haberin Devamı

Törende İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi partiler, kurum ve kuruluş temsilcileri hazır bulundu. Çevre sakinleri ve turistler Taksim Meydanı’ndan töreni izledi. Geçen yıl düzenlenen törende siyasi partiler, 'Resmi bayram kutlama yönetmeliğinde yapılan düzenleme gereğince’ resmi törene kabul edilmemişti.

CHP’Lİ OĞUZ KAAN SALICI TEŞEKKÜR ETTİ

Bu yılki törende AK Parti, CHP, DSP ve İP’in resmi tören sırasında anıta çelenk bırakması dikkat çekti. Tören sonunda açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Bunun için neden kavga ettirdiniz, bu ayrışmayı neden yarattınız, bu vicdansızlık neden oldu? Geçen sene 29 Ekim’de Ankara’da bir sürü insan gaza neden maruz kaldı, yerlerde niye sürüklendi, bizi burada neden tartakladınız? Ve ondan sonra bunlar bir anda oldu. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ama doğruyu buldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

İZMİT’TE ÇELENK TARTIŞMASI

İzmit’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kocaeli Vilayet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmayla başladı. Törene Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Am Parti Kocaeli Milletvekili Zeyi Aygun, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İP İl Başkanı Neval Sağdıç, DSP İl Başkanı Selman Gürpınar ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenkleri konuldu. Hemen ardından çelenk koymak isteyen DSP ve İP’lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine partililerle polis arasında tartışma çıktı. Tepki gösteren İP Kocaeli İl Başkanı Neval Sağdıç, "Biz bu vatanın evlatlarıyız. Bu ülkede İşçi Partisi olarak kayıtlı bir partiyiz. Biz Atatürk Anıtı’na çelenk koyamayacaksak kim koyacak. Çelenk koymamıza izin vermemenizi anlıyamıyoruz" dedi. Tören alanındaki partililer de ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attı.

Haberin Devamı

Tartışma, diğer çelenklerin konulmasının ardından DSP ve İP’lilerin de Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarına izin verilmesiyle sona erdi. Saat 09.30’dan sonra da diğer siyasi partiler çelenklerini anıta bıraktı.

DHA