Siyaset MHP'den kayyum heyetiyle ilgili flaş açıklama
Paylaş
MHP'den kayyum heyetiyle ilgili flaş açıklama

MHP'de genel merkez ve muhalifler arasında tam bir hukuk savaşı yaşanıyor. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultay için kayyum heyeti atamış ve heyet de 15 Mayıs için olağanüstü kurultay kararı vermişti. Bugün MHP Genel Merkezi'nden flaş karşı hamle geldi. MHP, Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri'nden kayyum heyetinin kararları için ihtiyati tedbir kararı çıkarttı. Gözler son sözü söyleyecek 'Yargıtay' kararında

MHP'de Genel Merkez'le muhalifler arasındaki hukuk savaşı devam ediyor. Son olarak 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kurultayı için tarih ve yer açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Öztürk, kayyum heyetinin kararlarıyla ilgili iki ayrı mahkemenin ihtiyadi tedbir kararı verdiğini söyledi. Yaçın, "Mahkeme kararlarıyla kongre süreci tedbiren durduruldu" dedi.

MHP'deki muhaliflere göre çağrı heyetinin aldığı karar geçerli. Ancak MHP Genel Merkezi'ne göre ise ortada iki mahkeme kararı var ve bu durumda son kararı Yargıtay'ın vermesi gerekiyor.

CEZA HUKUKÇUSU ERSAN ŞEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen iki yargı kararıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: Bu tip tedbir kararları olabilir. Şu anda 12. Sulh Hukuk Mahkemesi bir heyet görevlendirdi. Bu karar infazın iptaliyle ilgili bir karar değildir. Biz bu kararları tanımıyoruz diye hareket edilemez. İhtiyadi tedbir kararları Türkiye'nin her bölgesinden verilebilir. Yargıtay bir an önce esastan bu konuyu görüşüp kararı vermelidir.

Haberin Devamı

Böyle bir durumda yargı hızlı hareket etmelidir. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi bir an önce bu dosyayı esastan görüşmesi ve kararı vermesi gerekiyor. Onuyorsa kurultay önünde kimse duramaz, ama onamıyorsa da hukuka rağmen hiç bir adım atılamaz.

SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Tedbir kararının hukuksuz olduğunu kaydeden Oğan, "Bunların hepsi nafile uğraşlardır. Süreci geciktirir ama durdurmaz" dedi.

KURULTAY İÇİN GAZETELERE İLAN VERİLDİ

MHP olağanüstü kongresinin 15 Mayıs Pazar günü Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri’nde yapılmasına ilişkin ilan gazetelerde yayımlandı.

MHP Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzasıyla gazetelerde yayımlanan ilanda, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin 18 Nisan’da yaptığı toplantıda, büyük kongre üyelerinin olağanüstü toplantıya çağrılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Olağanüstü Büyük Kongre’nin 15 Nisan Pazar günü saat 10.00’da Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri’nde toplanmasına karar verildiği, çoğunluğun sağlanamaması halinde 22 Mayıs’ta aynı yer ve saatte yapılacağı belirtilen ilanda, kongre gündemine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

"Yoklama ve açılış, kongre divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Genel Başkan’ın açılış konuşması, MHP tüzüğünün 63. maddesinin dördüncü fıkrasının ’Bu toplantılarda Büyük Kongre delegelerinin en az yirmide birinin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimi yapılabilir’ şeklinde değiştirilmesi yönündeki teklifin görüşülmesi ve karara bağlanması, dilek ve temenniler, kapanış."