Siyaset MHP'den Reuters'a yalanlama
Paylaş
MHP'den Reuters'a yalanlama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, azınlık hükümeti ile ilgili sözleriyle ilgili Reuters'i yalanladı. Ancak haberi yapan muhabir sosyal medyada MHP'yi eleştiren ve kendisini destekleyen mesajları yeniden paylaştı

Reuters haber ajansının haberine göre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kasım ayında erken seçime gidilmesi kaydıyla, AK Parti'nin kuracağı bir azınlık hükümetini destekleyebileceklerini açıklamıştı. Yalçın bu sözü sarf etmediğini ve röportajın çarpıtıldığını söyledi.

Haberin Devamı

SEMİH YALÇIN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

Semih Yalçın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bugün Reuters Haber Ajansı’ndan bir muhabirin tarafımı ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme taşınan “Azınlık Hükümeti”yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin maksatlı şekilde tartışmaya açılan 'Azınlık Hükümeti' formülüne nasıl baktığı Sayın Genel Başkanımız tarafından teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır. Partimizin herhangi bir 'Azınlık Hükümeti' seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir. Esasen söylemek istediğim de ana hatlarıyla ve öz olarak bundan ibarettir. Kaldı ki, Sayın Genel Başkanımızın muhtemel bir 'Azınlık Hükümeti'ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticimizin söz, beyan ve iması söz konusu değildir. Bu gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

REUTERS MUHABİRİ ERCAN GÜRSES HABERİNİN ARKASINDA

MHP'den gelen yalanlama sonrası Semih Yalçın'ın konuştuğu Reuters muhabiri deneyimli gazeteci Ercan Gürses, sosyal medyadaki hesabından dikkat çeken yeniden paylaşımlarda (RT) bulundu. MHP'nin çark ettiği yönündeki mesajları yeniden paylaşan Gürses, kendisinin yalan haber yapmayacağına yönelik mesajları da yeniden paylaştığı görüldü.

REUTERS'A GÖRE YALÇIN NE DEMİŞTİ?

Reuters'ın açıklamasına göre Yalçın şu açıklamayı yapmıştı; "Normal koşullarda AK Parti'nin kuracağı bir azınlık hükümetine destek vermeyiz ancak bu bir seçim hükümeti olacaksa seçim tarihini görmek zorundayız. Kasım'da erken seçime gidilmesi koşuluyla bir AK Parti azınlık hükümetini destekleyebiliriz." Azınlık hükümeti ile erken seçime gidilmesi önerisini geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan da dile getirmiş ve "Azınlık hükümetine karşı mısınız?" sorusuna; "Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekâlâ mümkündür. Kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir" yanıtını vermişti.

Haberin Devamı