Siyaset 'Akil'lere İzmit'te protesto
Paylaş
'Akil'lere İzmit'te protesto

Akil İnsanlar Heyeti'nin Marmara Bölgesi Grubu, bugün İzmit'te gerçekleştireceği ziyaretler öncesi protestolarla karşılaşınca otele döndü

Bir otelde basın mensuplarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından, sokağa çıkan heyet üyeleri protestolar nedeniyle otele dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9534","9534","201304","9534-1.jpg");

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu’nun Deniz Ülke Arıboğan başkanlığındaki üyeleri Mithat Sancar, Levent Korkut, Ahmet Gündoğdu, Ali Bayramoğlu, Mustafa Armağan ve Yücel Sayman, önce Otel Asya’da basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Aynı grupta bulunan Hülya Koçyiğit ise bu buluşmaya yetişemedi.

İLK PROTESTO OTELDE

Otel salonunda son soruların alınmasının ardından çıkış için hazırlık yapılırken bir kişi protestoda bulunda. Adının Şefik Atik olduğu öğrenilen ve bir dönem Mazlum Der Kocaeli Şubesi’nde bulunan, daha sonra kurulan Kartepe İnsan Hakları Derneği’nin kent içindeki eylemlerine de katıldığı da belirlenen protestocu, "Bayrağa saygı gösterin" dedi.

Daha sonra otel çıkışında önce yaklaşık 10 kişilik grup, ellerinde Türk Bayrağı ile protestoda bulundu. Heyet üyeleri kent içinde yürümek için Yürüyüş Yolu’na çıktığında bu kez yaklaşık 50 kişinin protestosuyla karşılaştı.

SAYI GİDEREK ARTTI


Polisin koruma kordonuna aldığı Akil İnsan Heyeti, kentin en hareketli yerlerinden biri olan Fethiye Caddesi’nde yürürken, protestocu sayısı bir anda 200’ü aştı. ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’İzmit uyuma, bayrağına sahip çık’ sloganlarını atan İşçi Partili ve aralarında ülkücülerin de bulunduğu protestocuların eylemlerine devam etmesi üzerine, heyet üyeleri İnönü Caddesi’ne çıkarak burada bir işyerine girdi.

OTELE DÖNDÜLER

Kalabalığın dağılmaması ve protestoların giderek artması üzerine heyet üyeleri programı sona erdirip çağırılan araçlara binerek Emex Otele gitti.

Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ- Mesut IŞIK/İZMİT (Kocaeli), (DHA) -

Haberin Devamı