Ekonomi Siyaset tehdit yaratıyor

Siyaset tehdit yaratıyor

Paylaş
Siyaset tehdit yaratıyor

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, yeni yıl mesajında, “Ülkemizde özellikle siyasi alanda yaşanan gelişmeler istikrarı tehdit eden boyutlara yaklaşmaktadır” açıklamasında bulundu

TOPLUMSAL GERGİNLİKLER VAR

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yeni yıl mesajında, Türkiye’de özellikle siyasi alanda yaşanan gelişmelerin istikrarı tehdit eden boyutlara yaklaştığı uyarısında bulundu.

Sabancı Topluluğu çalışanlarına yönelik mesajında Güler Sabancı, “Ülkemizde özellikle siyasi alanda yaşanan gelişmeler istikrarı tehdit eden boyutlara yaklaşmaktadır. Demokratik açılım çerçevesinde yaşanan diyalogsuzluk ortamı beraberinde toplumsal gerginliği de getirmektedir” dedi.

BÜYÜME İÇİN İSTİKRAR

Güler Sabancı, bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da en önemli konunun istikrar arayışı olduğunu belirterek, toplumsal gerginliği gidermede fikir önderlerine ve siyasi liderlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Güler Sabancı şöyle devam etti: “Toplumun artan gerginliğini azaltacak bir tavır alınması, demokratik yarışmanın yapıcı ve hoşgörülü bir çerçeve içinde yürütülmesi, ülke ekonomimizin yaratmak zorunda olduğu istihdam ve büyüme için çok değerli bir istikrar ortamı oluşturacaktır.”

ARTÇI SARSINTILAR SÜRECEK

Dünya ekonomisindeki gelişmelere de değinen Güler Sabancı, gelecek yıllarda ‘makul’ büyümelerin görüleceğini vurgularken, “2008-2009 deprem sayılabilecek sarsıntılarla geçti.2010 ve 2011’de de artçı sarsıntılar beklenmektedir” dedi.

Geleceğin hassas konularını artan bütçe açıkları, işsizlik ve büyüyen nakit fazlası olarak tanımlayan Güler Sabancı, “İşsizliğin nedenlerini sadece krize bağlamak önemli bir hata olur. Bizim ülkemizde de olduğu gibi birçok ülkede bu sorun yapısaldır” ifadesini kullandı.