Siyaset Siyaset de tuzağa düştü
Paylaş
Siyaset de tuzağa düştü

Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit düştüğü terörist saldırıyı, olaydan 3 gün sonra PKK'nın üstlenmesi siyasi partileri de karıştırdı

DTP ŞOKE OLDU

Haberin Devamı

Tokat’taki silahlı saldırıyı PKK’nın üstlenmesi, olayı ‘provokasyon’ olarak değerlendiren DTP’de şaşkınlık yarattı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Üzgünüm. Geçmişteki konuşmalarımın arkasındayım. Yaşama hakkına yönelik saldırıları tasvip etmediğimizi baştan beri söyledik. Açık açık nereden gelirse gelsin katılmıyoruz” dedi. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise şunları söyledi: “İlk andan beri yaptığımız değerlendirmeler partimizin görüşüdür. Bu görüşlerimiz hangi örgütün üstlendiğine ya da üstlenmediğine göre değişmez. Yaşam hakkı ihlali kimin gerçekleştirdiğine göre değişen bir hak değildir. İstisnasız şekilde savunulması gereken kutsal bir haktır.”

AK PARTİ: DTP BİZİ DE YANILTTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK’nın saldırıyı, olayın üzerinden 3 gün geçtikten sonra üstlenmesinin soru işaretleri taşıdığını söyledi. Çelik, PKK bugüne kadar bu tür saldırıları hemen üstleniyordu. Temenni ederiz ki failler yakalanır ve derinlemesine soruşturma yapılır, arka planı daha açık şekilde öğreniriz” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise DTP’yi suçladı. Canikli, “Bu konuya asıl açıklama getirmesi gereken DTP’dir. PKK’nın saldırıyı üstlenmesinin önemi yok. DTP ilginç bir suçlama ortaya attı, ardından PKK üstlendi. DTP burada kamuoyunu yanlış yönlendirerek, dikkatleri nereye çekmek istedi asıl buna bakmak lazım” diye konuştu. AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise şöyle dedi: “Bu eylem sadece açılım sürecini baltalamaya yönelik değil, DTP’nin de kapatılmasını hedefliyor. PKK’nın kendi iç mantığı ve bütünlüğü içerisinde bile anlaşılması mümkün olmayan bir eylem.”

Haberin Devamı

MUHALEFET: 'AÇILIM' TERÖRE CESARET VERDİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: “PKK’nın açıklamasıyla olay gün ışığına çıktı. Zaten herkes bu saldırının PKK tarafından yapıldığını biliyordu. Başta Sanayi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, saldırının Demokratik Açılım’ı sabote etmeye yönelik provokasyon olduğunu söylüyorlardı. Asıl bu saldırıya provokasyon diyenler gerçek provokatörlerdir.” MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: “AKP’li yöneticiler, bu saldırı karşısında milletin kafasını bulandırdı. Devletin içindeki birtakım güçlerin yapabileceği şeklinde alçak yorumlar yapıldı. PKK değil de başka örgüt olsa ne olur. Terör, silahı kullanarak netice alınabileceği konusunda cesaretlendirilmiştir. Bugün PKK’nın eylemlerini bile sorgulayıp ‘yapmamıştır’ diyebilen bir Başbakan, Başbakan Yardımcısı var.”

Haberin Devamı

KİM, NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Gül: “Saldırının zamanlaması, yeri, şekli düşündürücü.” Başbakan Erdoğan: “Bu hain pusunun yeri ve zamanlaması milletimizin nasıl bir tertip ve provokasyonla karşı karşıya olduğunun açık bir ifadesidir. Saldırıyı gerçekleştirenler, planlayanlar, bunun taşeronluğunu ve tetikçiliğini üstlenenler bedelini de ağır bir şekilde ödeyecekler.” Başbakan Yardımcısı Arınç: “Milliyetçi duyguları körükleyecek, bu söylem içerisinde siyaset yapan partilerin işini kolaylaştıracak bir eylemi çok akıllıca planlamış olabilirler.” Sanayi Bakanı Nihat Ergün: “Danıştay saldırısında da böyle olmuştu. Sonra arkasından ne çıktı, herkes gördü.” DTP Genel Başkanı Ahmet Türk: PKK’nın Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki saldırısını, 1993’te 33 askerin şehit olduğu olaya benzeten Türk, “Provokasyon olduğu gün gibi ortada” demişti. DTP milletvekili Emine Ayna: “Umarım yeni bir Ergenekon devreye girmemiştir.” Gül Erdoğan Bülent Arınç Emine

Haberin Devamı