Spor Sivasspor'da 3 puan morali

Sivasspor'da 3 puan morali

Paylaş
Sivasspor'da 3 puan morali

Turkcell Süper Lig'de son haftalarda çıkış yakalayan Sivasspor, Ankaragücü'nü de yenerek ligin devre arasına moralli girdi

Ankaragücü maçı öncesinde ligde Kasımpaşa ve Eskişehirspor ile yaptığı 2 karşılaşmada ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarına umut veren Sivasspor, bu başarılı performansını Ankaragücü karşısında da sürdürdü.

Bu galibiyetle puanını 17’ye yükselten kırmızı-beyazlı ekip, bu galibiyetle hem puanını Ankaragücü ile eşitledi, hem de Kasımpaşa, Manisaspor, Diyarbakırspor gibi alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren rakipleriyle puan farkının açılmasına izin vermedi.

Ligde geride kalan 17 maçta 5 galibiyet (1’i hükmen), 2 beraberlik, 10 yenilgi alan Sivasspor, devreyi 17 puanla, aynı puana sahip Ankaragücü’nün averajla gerisinde 16. sırada tamamladı.

SON 3 MAÇTA YENİLMEDİ

Ligde en son 14. haftada 29 Kasım 2009 tarihinde iç sahada Beşiktaş’a 1-0 yenilen Sivasspor, Beşiktaş maçının ardından yaptığı 3 karşılaşmada yenilmedi.

15. haftada Kasımpaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Sivasspor, 16. haftada iç sahada Eskişehirspor’u 2-1 mağlup ettikten sonra Ankaragücü’nü de deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başardı.

İLK DEPLASMAN GALİBİYETİ

Bu sezon iç sahada Antalyaspor’u 2-0, Gaziantepspor’u 3-0 ve Eskişehirspor’u 2-1 yenmeyi başaran, küme düşürülen Ankaraspor ile yapacağı karşılaşmayı da hükmen 3-0 kazanan Sivasspor, bu sezon ki 5. galibiyetini ise Ankaragücü’ne karşı 3-2’lik skorla elde etti.

Öte yandan, Sivasspor’da gözler Ziraat Türkiye Kupası’nda 23 Aralık Çarşamba günü Tarsus İdmanyurdu ile iç sahada oynanacak maça çevrildi.

Haberin Devamı