Siyaset Sırrı Sakık'tan seçim sonrası ilk açıklama
Paylaş
Sırrı Sakık'tan seçim sonrası ilk açıklama

Ağrı'da BDP, Ak Parti önünde seçimi önde götürüyor. BDP adayı Sırrı Sakık, seçim sonuçlarını canlı yayında değerlendirdi. İşte Sakık'ın o açıklamaları

30 Mart yerel seçimlerinde Yalova gibi seçimin yenilendiği bir diğer il Ağrı'ydı. Bugün gerçekleştirilen seçimlerde BDP oylarını 30 Mart'a göre yükseltmiş görünüyor. BDP ve AK Parti arasında yaklaşık 7 puanlık bir fark var.

Haberin Devamı

BDP adayı Sırrı Sakık, CNN TÜRK canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sakık, seçimi 5 bin oy farkla kazandığını iddia etti.

"ARTIK FARK KAPANMAZ, 5 BİN OY FARK VAR"

BDP'li Sakık şunları söyledi: "Elimizdeki verilere göre 30 sandık var ama 5 bin fark var. Diğer sandıklarla da bu farkın kapatılması zor görünüyor. Halk bir kez daha Barış ve Demokrasi Partisi dedi. Hepimiz yorgunuz. ağrı halkı koştu koşturdu, kazasız belasız bir seçim atlattık. 30 Mart öncesi kentin gerilmemesi için ne gerekiyorsa yaptık. Seçimlerin 1 Haziran'a alınması gerektiğini söyledik. Burada kazanan barış olmuştur. biz acının coğrafyasını barışın coğrafyası haline dönüştürmek istiyoruz. Ben buraya sadece seçim için gelmedik. İmralı'nın da gözü buradaydı barış isteyenlerin de gözü Ağrı'daydı. Buradaki iradeyi herkesin iyi okuması gerekiyor. "

Haberin Devamı