Faik Gürses Sıradan bir maç haaa!
HABERİ PAYLAŞ

Sıradan bir maç haaa!

Cuma günü Lig TV’de canlı yayındayım. Galatasaray İkinci Başkanı, kulübün kurucusu ve birinci azası merhum Ali Sami Yen’in kabri başında medyanın sorularını yanıtlıyor. Soru şu: “Derbi ne olur?” Mehmet Helvacı cevaplıyor: “Bizim için sıradan bir maç.” Beşiktaş’tan 2 yaş genç, Fenerbahçe’den 2 yaş ihtiyar Galatasaray’ın 105. kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Galatasaray İkinci Başkanı hukukçu.

[[HAFTAYA]]

Bugüne kadar girdiği 100 davadan 99’unu kazanmıştır. Bana soracak olursanız hukuğu bilmem, gugukla karıştırırım. Ama 105 yıllık kulübün 2. başkanı dünyanın ilk 5 derbisi arasına girmiş bu maç için sıradan diyorsa ben de onun sportif macerasını sorgularım. Kendisine saygım büyüktür, ama spor adına hele Fenerbahçe- Galatasaray arasındaki dünya derbisine sıradan diyorsa, buna kocaman bir itiraz ederim. En az Hagi’nin itiraz ettiği kadar. Çünkü Rijkaard’tan tam manasıyla ezik, bir anlamda enkaz devralan Rumen hoca, meslektaşına nazire yaparcasına hem Fenerbahçe önüne bir duvar örmüş, kurduğu 11 ve sonradan yaptığı 3 değişiklikle asbaşkanına güzel bir yanıt vermiştir.

Haberin Devamı

O zaman Mehmet Helvacı yöneticilik yapacak. Derbi ve sportif manada bir şey konuşmayacak. Eğer ilk yarıda ve son 45’te Pino Galatasaray adına eline geçirdiği fırsatları gol yapsa bu maçın sonrasında Mehmet Helvacı ne diyecektir? Bu maç Galatasaray için bir diriliş değildir. Ama karşı yakada 10 yıldır kazanamayan Galatasaray adına hafif de olsa bir başkaldırıştır. Bu başkaldırışı Fenerbahçe lehine tutan isim ise Volkan’dır. Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye kendi oyununu oynattı. İkinci yarıda da bayağı kükredi. Ama Galatasaray o kadar konsantre olmuştu ki, gol atsa 10 yıl sonra Aslan’dan bahsedilecekti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder