Gündem Sınıra askerî sevkiyat

Sınıra askerî sevkiyat

Paylaş
Sınıra askerî sevkiyat

Başbakan Erdoğan'ın "Vururuz" açıklamasının ardından Suriye sınırındaki illerde askerî hareketlilik başladı. Şanlıurfa ve Hatay'a bağlı bazı ilçelere çok sayıda askerî araç sevk edildi

Şanlıurfa ve Hatay'ın bazı ilçelerine askerî araç sevkiyatı yapıldı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da nakliye araçlarıyla Suruç ilçesine getirilen zırhlı araçların 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Karakolu'na geçtiği görüldü.

Araçların sınır hattında konuşlandırılacağı öğrenildi.

Hatay'da ise İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait bir grup askerî araç, sınırdaki ilçelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı Şehit Ahmet Tor Kışlası'ndan çıkan yaklaşık 30 araçlık konvoy ilçe merkezinden geçerek E-91 karayolundan sınıra doğru hareket etti.

Askerî araçlar, güvenlik önlemleri altında Yayladağı ilçesine geldi. Aralarında bir askerî ambulansın da bulunduğu araçların Yayladağı Garnizon Komutanlığı'na giriş yaptığı görüldü.

Haberin Devamı

Konvoydaki askerî araçlardan bazıları da Reyhanlı ilçesine bağlı 3. Piyade Hudut Birliği'ne geldi. Birliğe gelen araçlara polis ve jandarma ekipleri eskortluk yaptı.

AA