Dünya 'Sinir bozucu bir ortak'

'Sinir bozucu bir ortak'

Paylaş
'Sinir bozucu bir ortak'

Hillary Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığı dönemindeki anılarını kaleme aldığı kitabında Türkiye için "Zaman zaman sinir bozucu bir ortak" ifadesini kullandı

"Türkiye önemli ve zaman zaman sinir bozucu bir ortak." Tespit, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ait.

Clinton, anılarını yazdığı ABD Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü yıllardaki anılarını kaleme aldığı "Zor Seçimler" adlı kitabında Türkiye'ye de yer ayırdı.
Haberin devamı vreklam

"Bakan olarak geçirdiğim dört yılda, Türkiye önemli ve zaman zaman sinir bozucu bir ortak olduğunu kanıtladı" diyen Hillary Clinton, Afganistan gibi bazı konularda çok yakın çalışırken, "Suriye, İran'ın nükleer programı ve terörle mücadele gibi bazı alanlarda" görüş ayrılıkları yaşandığını anlattı.

'HIRSLI, GÜÇLÜ, DİNİ BÜTÜN'

Haberin Devamı

Kitabında uzun bir Recep Tayyip Erdoğan tahlili yapan Clinton, "Türkiye’nin geleceği ve ilişkilerimizde anahtara sahip özellikle bir kişi oldu: Başbakan Erdoğan" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ı "Hırslı, güçlü, dini bütün ve etkili bir siyasetçi" olarak tanımlayan Hillary Clinton, AK Parti hükümeti döneminde yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, muhaliflere ve gazetecilere yönelik tutumun da kaygıya yol açtığını belirtti.

'SAVAŞ TEHDİDİNDE BULUNDU'

Kitapta Clinton, Mavi Marmara baskınının ertesi günü Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye’nin İsrail'e savaş açabileceği tehdidinde bulunduğunu, kendisinin de onu sakinleştirmeye çalıştığını anlattı.

'İSTİKAMETİ BELİRSİZ'

Türkiye'nin gelecekteki istikametinin 'belirsiz' olduğunu kaydeden eski bakan, "Ama kesin olan, Türkiye hem Ortadoğu'da hem Avrupa'da belirleyici bir rol oynamaya devam eder" ifadelerini kullandı. İlişkilerimiz de ABD için hayati önem taşımayı sürdürecek" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı