Ekonomi Şimşek: Bütçeyi hep tutturduk

Şimşek: Bütçeyi hep tutturduk

Paylaş
Şimşek: Bütçeyi hep tutturduk

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2003'ten bu yana bütçe hedeflerini sürekli tutturduklarını söyledi

TBMM Genel Kurulu’nda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde ilk gün görüşmelerine başlandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Genel Kurul’a sunuş konuşması yaptı.

"BU YIL HARİÇ HEDEFLER TUTTU"

Hükümetleri döneminde, bu yıl hariç olmak üzere bütçe hedeflerini sürekli tutturduklarını kaydeden Maliye Bakanı, 2003 yılından bu yana hedefledikleri ve gerçekleşen rakamları vererek söylediklerini destekledi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARISI TESADÜF DEĞİLDİR”

İktidarları döneminde, gecelik faizlerin yüzde 6 buçuk seviyelerine gerilediğini, enflasyonun, yakın dönemin en düşük seviyesinde olduğunu ve Türkiye’nin kredi notunun artmakta olduğunu söyleyen Şimşek, bütün bunların, Türkiye’nin, ekonomik krize karşı büyük bir dayanıklılık gösterdiğini savundu.

“CARİ AÇIK 11 MİLYAR DOLARA DÜŞECEK”

Bakan Şimşek, 2008 yılında 41.8 milyar Dolar olan cari açığın ise 2009 yılında muhtemelen 11 milyar Dolar düzeyine düşeceğini kaydetti.

“İŞSİZLİĞİN YÜZDE 14.8 OLMASINI BEKLİYORUZ”

Krizle birlikte, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işsizliğin arttığını söyleyen Bakan, 2002 yılında yüzde 10.3 olan işsizlik oranının, bu yıl yüzde 14.8’e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

“TÜRKİYE KENDİ YAĞINDA KAVRULDU”

2008 yılında, krizden etkilenen birçok ülkenin IMF’nin şartlarını hemen kabul ettiklerini söyleyen Bakan Şimşek, Türkiye’nin, ‘kendi yağında kavrulduğunu ve kendi ayaklarının üzerinde dimdik durduğunu’ ifade etti.

Haberin Devamı