Gündem Şimdi de siyasetin kalbine inecek

Şimdi de siyasetin kalbine inecek

Paylaş
Şimdi de siyasetin kalbine inecek

ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz'ün babası, oğlunun siyasete atılabileceğini söyledi

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Öz’ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz, "Oğlum bugüne kadar kafasına ne koyduysa yaptı. Şimdi de New York’ta siyasete atılmayı düşünüyor. Sanıyorum şartlar uygun olduğu an girer" dedi.

Oğlu gibi ünlü bir kalp cerrahı olan ve İstanbul’da yaşayan Prof. Dr. Mustafa Öz, ata yurdu olan çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Konya’nın Bozkır ilçesiyle temasını koparmamaya çalıştığını söyledi.

YURT YAPTIRACAKLAR

Bozkır ilçesini, "Toros Dağları’nın üzerinde yer alan, çetin coğrafi koşulları nedeniyle yaşam şartları çok zor olan bir yer" diye tanımlayan Öz, bir vefa borcu olarak bu ilçeye de yaşayan hemşehrilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için katkı yapma istediğinde olduğunu anlattı.

"Bozkır’a bir eserimiz olsun dedik" diyen Öz, "Yaklaşık 7 yıl önce Bozkır’daki sağlık ocağının yapımına ve tefriş edilmesine katkı sağlamıştık. Şimdi de akrabamızda olan Belediye Başkanımız Mustafa Uyar’ın da yönlendirmesi doğrultusunda, yaklaşık bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Bozkır’a 400 öğrencinin barınabileceği bir yurt yaptırmaya karar verdik. Daha bize ne kadara mal olacağını bile tam olarak hesap etmedik ancak inşaata yavaş yavaş başladık" dedi.

"NEW YORK VALİLİĞİ YA DA SENATÖRLÜK NEDEN OLMASIN?"
Bozkır’da yaptırdığı sağlık ocağına Prof. Dr. Mehmet Öz’ün adını veren baba Mustafa Öz, şunları kaydetti:

"Tabi onunla tüm Türk halkı gibi biz de gurur duyuyoruz. ABD’de kendisine bir yer edindi. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz tabi, yeni hedefleri de var. Oğlum bugüne kadar kafasına ne koyduysa yaptı. Şimdi de New York’ta siyasete atılmayı düşünüyor. Sanıyorum şartlar uygun olduğu an girer. Böyle bir düşüncesi olduğunu bize söyledi. Ancak siyasete girmesi bana göre hemen değil, 1-2 yılı alabilir. New York Valiliği ya da senatörlük neden olmasın? ’Mehmet günün birinde mutlaka ABD’de politikaya girecektir’ diye düşünüyorum."

SAĞLIK OCAĞI "PROF. DR. MEHMET ÖZ" İSMİNİ TAŞIYOR

Öte yandan, Öz ailesinin Bozkır ilçesine yaptıracağı öğrenci yurdunun inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Prof. Dr. Mehmet Öz’ün kendisinin de kuzeni olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Mehmet Öz’ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz hocamız, doğup büyüdüğü ilçeyi çok seviyor. İnşa ettikten sonra tüm ihtiyaçlarını karşıladığı sağlık ocağından sonra ilçeye şimdi de öğrenci yurdu kazandırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu binanın önümdeki yıl olarak planladığımız açılışına mutlaka oğlu Prof. Dr. Mehmet Öz’ü de davet edeceğiz. Bizi kıracağını sanmıyorum. Zaten ilçedeki babasının yaptırdığı sağlık ocağı da Prof. Dr. Mehmet Öz ismini taşıyor."

Belediye Başkanı Uyar, açılış için ilçeye geldiğinde Prof. Dr. Mehmet Öz’den, ilçenin önemli bir sorununa çözüm bulmak için destek de isteyeceklerini sözlerine ekledi.

AA