Gündem Silivri Cezaevi'ne inceleme!

Silivri Cezaevi'ne inceleme!

Paylaş
Silivri Cezaevi'ne inceleme!

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bir heyetle Ergenekon sanıklarının da kaldığı Silivri Cezaevi'nin inceleyecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, dünkü toplantısında, cezaevlerini incelemek için alt komisyon kurulmasını karara bağladı. CHP’li Ahmet Ersin’in söz alarak Silivri Cezaevei’ne öncelik verilmesini istedi ve “Orada kalan insanlar herkesin tanıdığı isimler. ‘İnceledik gidiyoruz’ doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Daha önce de Mustafa Balbay’ın şartlarla ilgili şikayetleri olduğunu hatırlatan Ersin ve diğer CHP’li üyeler, Silivri’ye öncelik verilmesini istediler. Komisyonun 15 gün sonra yapılacak toplantısında bir alt komisyon oluşturulacak ve cezaevi incelemelerine başlanacak.

Toplantıda, önceki gün Hanefi Avcı’yı ziyaret eden milletvekillerinin diğer üyelere bununla ilgili bilgi verdikleri de öğrenildi. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, altkomisyonun, en çok şikayetlerin geldiği yerlerden başlamak üzere incelemelerde bulunacağını söyledi ve “Bu arada elbette muhtemelen Silivri’ye de Tekirdağ’a da gideceklerdir. Ya da çok fazla şikayetin geldiği başka bazı cezaevlerine de gideceklerdir” dedi.

Şikayetlerin en çok Silivri Cezaevi’nden gelip gelmediği yönündeki soru üzerine Üskül, en çok şikayet gelen cezaevlerinin başında Tekirdağ’ın geldiğini, Silivri’nin de bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı