Dünya Şilili madencilerden inanılmaz itiraf

Şilili madencilerden inanılmaz itiraf

Paylaş
Şilili madencilerden inanılmaz itiraf

Şilili madenciler, göçük altında yardım beklerken geçirdikleri ilk 17 günde yaşadıkları dehşeti İngiliz The Times gazetesine anlattı

Şili’deki San Jose madeninde 5 Ağustos günü meydana gelen çökme sonucu 69 gün yeraltında mahsur kalan madenciler, bu 17 günlük süreyi ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Yaşadıkları anlaşılıp, yeryüzünden gönderilen sonda aletinin bulundukları sığınağa ulaştığı 17. güne kadar kendilerini ölüme hazırladıklarını söyleyen madenciler, “11 Eylül saldırısı gibiydi. 3 saatte 3 büyük çökme yaşandı, göz gözü görmüyordu.

İlk günler aç hayvanlar gibi davrandık, yiyecekleri hızla tükettik. Daha sonra Jose Henriquez grubu dua etmeye çağırdı. Böylece biraz sakinleştik ve ekip halinde hareket etmeye başladık” dedi.

"ANNEMİN HAYALİNİ GÖRMEYE BAŞLADIM"

Birkaç gün sonra iyice endişelenmeye başladıklarını söyleyen madencilerden Jimmy Sanchez, “Annemin hayalini görmeye başladım. Sonra gördüğüm hayallere ölmüş madenciler de eklendi” diye konuştu.

"SU ÇOK PİSTİ, İDRARIMI İÇTİM"

Jose Odeja ise “Su çok pisti, idrarımı içtim” dedi. Grubun en pozitifi olarak görülen Mario Sepulveda “11. gün geldiğinde yattığım yerde gizlice ağlıyordum” dedi.

69 gün boyunca kaldıkları küçücük alanı “ölüm odası” olarak tanımlayan madenciler, “Şaka yapıyor gibi konuşsak da, birbirimize ‘İlk öleni yiyeceğiz’ derken hepimiz ciddi olduğumuzu biliyorduk” dedi.

Haberin Devamı