Gündem Şile Otoyolu'nda akıl almaz kaza

Şile Otoyolu'nda akıl almaz kaza

Paylaş
Şile Otoyolu'nda akıl almaz kaza

Şile Otoyolu'nda akıl almaz kaza

Ümraniye’de aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden kontrolden çıkan bir otomobilin çarptığı beton bariyer, karşı yönden gelen bir otomobilin önüne düştü. Beton bariyere çarptıktan sonra takla atan otomobilde bulunan Eyüp Bulundu (25) hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, kazaya karışan dört taşıtı kullanan kişileri emniyete götürdü.

Haberin Devamı

Şile Otoyolu Çamlık Durağı’nda bugün saat 09.15 sıralarında meydana gelen kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:
İstanbul istikametine doğru seyreden 34 UH 934 plakalı otomobilin sürücüsü Güven Bayram, aşırı hız nedeniyle otomobilin hakimiyetini yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil aynı istikamete giden Recep Deveci’nin kullandığı 34 YC 3753 plakalı TIR’ın 34 YJ 1901 plakalı dorsesine çarptı. Demir korkuluklar ile beton bariyerlere çarpan otomobil, aynı yönde seyreden 34 GM 1664 plakalı otomobile hasar verdikten sonra durabildi.
Çarpmanın şiddetiyle bulunduğu yerden karşı şeride fırlayan beton bariyer, bu sırada Şile istikametine doğru seyreden Salih Türk’ün kullandığı ve içinde 5 kişinin bulunduğu 72 AU 794 plakalı Ford Tourneo Connect marka otomobilin önüne düştü. Beton bariyere çarpan otomobil takla atınca, sürücü Salih Türk’ün yanındaki koltukta oturan Eyüp Bulundu yola fırladı.

Haberin Devamı

Bulundu ağır yaralanırken, otomobilde bulunan yakınları kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Vatandaşların ihbarı üzerine kısa süre içinde kaza yerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan Eyüp Bulundu’yu kurtarabilmek için hayli uğraştı. Ekibin yaptığı tüm çalışmalara rağmen Eyüp Bulundu, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Sağlık ekiplerinden iyi bir haber bekleyenler, yaralı Eyüp Bulundu’nun üzeri örtülünce gözyaşlarına boğuldu. Eyüp Bulundu ile birlikte otomobilde bulunan 4 akrabası uzun süre cesedin başından ayrılamadı. Cumhuriyet savcısının incelemeleri tamamlamasının ardından ceset Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza yüzünden Şile Otoyolu çift yönlü olarak uzun süre taşıt trafiğine kapandı. Yol itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla trafiği açılabildi.

Beton bariyerlere çarptıktan sonra otomobilinin ters döndüğünü öne süren Güven Bayram, kazaya TIR’ın neden olduğunu öne sürdü. Sol şeritte seyrederken birden karşısına TIR’ın dorsesinin çıktığını anlatan Güven Bayram, "Kaçamadım. Dorseye çarptıktan sonra önce demirlere daha sonra beton bariyerlere çarptım" dedi. Güven Bayram’ın bu iddiası TIR’ın sürücüsü Recep Deveci tarafından yalanlandı. Güven Bayram’ın iddialarının gülünç olduğunu kaydeden Recep Deveci, "Çarptığımı söylüyor ama dorsede iz yok. Aşırı hızlıydı, ortalığı birbirine kattı" diye konuştu.
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kazaya karışan sürücüler emniyete götürülürken, kazada hayatını kaybeden Eyüp Bulundu’nun işsiz olduğu, Samandıra’ya eşya taşımak için gittiği öğrenildi.

Haluk ATALAY / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı