Ekonomi Siirt'e 5 yıldızlı otel...

Siirt'e 5 yıldızlı otel...

Paylaş
Siirt'e 5 yıldızlı otel...

Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt'e modern alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacağını söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan projenin tanıtılması amacıyla Valilikte toplantı düzenlendi.
Vali Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan projeyi Siirt’in yerel aktörlerine tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, Güres Caddesi üzerinde bulunan eski sebze hali arsası ile Aydınlar Caddesi üzerinde bulunan iş hanının yerine modern alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Daha önce hazırlanan projenin eksik tarafları olduğu için hayata geçirilemediğini ifade eden Çolak, şöyle dedi:
"Göreve başladığım günlerde yeniden gündeme gelen bu konuya özel olarak ilgilenmiş ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuştum. Bunun üzerine Siirt’in tarihi ve kültürel dokusuna uygun yeni bir proje hazırlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünce özel sektör aracılığıyla hazırlanan bu projeyi toplantıya davet ettiğim yerel aktörlerimizle değerlendireceğiz. Böyle büyük projelerde mutlaka halkın görüşleri alınması gerekiyor. Yapılacak sunudan sonra halkımızın temsilcileri olan yerel aktörlerimizin görüş ve düşüncelerini dinleyeceğim. Amacımız gelecek kuşaklara güzel bir Siirt’i inşa etmektir. Siirt’in gelişmesine ve kalkınmasına bu tür projelerin büyük katkı yapacağına inanıyorum. Şehrimize güzel bir çehre kazandıracak olan bu projenin uygulanması için Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz."

Haberin Devamı

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata da projenin hayata geçmesi ile Siirt’in çehresinin de değişeceğini kaydederek, "Bu güzel projeyi Siirtlilere kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Projenin şehre estetik kazandıracağını belirten Belediye Başkanı Selim Sadak ise projeye belediye olarak her türlü desteği sunacaklarını bildirdi.