Cumartesi Postası Sihirli stüdyodan kırmızı halıya

Sihirli stüdyodan kırmızı halıya

Paylaş
Sihirli stüdyodan kırmızı halıya

Stil danışmanları İlkyaz Özel 32, Mustafa Oral Ünlü 28 yaşında. Teşvikiye’de kurdukları stüdyoları yönetmen takımında Nihat Odabaşı’nın olduğu, fotoğrafçısından makyaj ve saç artistlerine kadar güzellik ve stil otoriteleriyle donatılmış. Ekibin iddiası büyük. Son dakikacıları bile birkaç saatte tepeden tırnağa kırmızı halıya hazırlayarak Türkiye’de bir ilki başlattılar. İlkyaz Özel anlatıyor...

Röportaj: Rükzan Sağır
rukzan.sagir@posta.com.tr
Fotoğraf: Eray Akkurd


■ Hangi ünlülerin stilinde imzanız var?

Tarkan, Gülben Ergen, Meryem Uzerli, Fahriye Evcen, Merve Boluğur, Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Kobal, Ebru Gündeş, Yasemin Allen, Gökçe Bahadır, Hande Yener, Murat Dalkılıç, Bade İşçil, Ahu Yağtu, Tuba Ünsal, Engin Hepileri, Hande Erçel aklımıza ilk gelenler.



Tarkan’ın son albümü ‘10’un imajı, Harbiye konserleri dahil çoğu görünümü İlkyaz Özel’in eseri.

■ Neden sizi seçiyorlar?

Zorla trendleri kasmıyoruz, giydirince kendilerini rahat hissedebilmelerine öncelik veriyoruz. Orada olan orada kalıyor ve güven bağı oluşuyor. Zevkimize güvenmeleri ve karakterlerine göre düşünüyor olmamız etkili oluyor.


İlkyaz Özel

■ Hangi durumlarda kapınızı çalıyorlar?

Sahne, albüm, klip ve dergi çekimleri, davetler için birlikte çalışıyoruz.

■ Günlük hayatlarında da size danışıyorlar mı?

Tanınan yüzler bunun bilinmesini tercih etmiyor.

■ İnsanlar terapiste gider gibi size gelip stil mi danışıyor?

Stil danışmanlığı teknik olarak doğru bir tanım. Ama sadece moda danışmanlığıyla sınırlamıyoruz. Yaşamlarını stilize ediyoruz. Çünkü stil sahibi olmak için iyi giyinmiş olmak yetmiyor.



Mustafa Oral Ünlü

■ Başka neler gerekiyor?

Vücudu doğru kullanmak ve kişinin karakterini giydikleriyle yansıtması gerekiyor. Stil danışmanı, insana istediği kıyafeti bulup giydiren kişi zannediliyor. Trendleri ve insanları kopyalamanın sonu yok. Bakışlar ve vücut dili o samimiyetsizliği anında ele verir. Bu yüzden stil sahibi olmak bir paket.

■ Diyelim ki ben ünlü bir şarkıcı olmak istiyorum ve size geldim...

Önyargısız ve yeniliklere açık herkesle yola çıkılır. Stil danışmanlarını bedava kıyafet sağlayıcısı olarak gören, elinde ünlü fotoğraflarıyla gelip kendilerini Beyonce’ye dönüştüreceğimizi düşünenler oluyor. Fakat Beyonce’nin maniküre harcadığı parayı bile vermeye kıyamıyorlar. Bizde belli kalıpları kırmak için biraz daha zamana ihtiyaç var.


Meryem Uzerli’nin bu stili Mustafa Oral Ünlü’nün ellerinden.

YATAKTAN ÇIKTIĞIN GİBİ GEL


■ Nasıl kalıplar?

Bir ekip olmanın kıymetini bilen çok az insan var. Çoğunlukla popüler olana veya kaşesi az olana yönelme eğilimindeler. Sonuçta kanlı canlı bir insan giydiriyorsunuz. Onları kitlelerinden, çevrelerinden uzaklaştıramazsınız. Devreye bu tür sosyolojik etkenler de giriyor.



■ Beni en çok sizin hızlandırılmış kırmızı halı şıklığı hizmetiniz heyecanlandırdı. Bu nasıl oluyor?

Bu bir ihtiyaçtı. Son dakikada gelip, “Akşama davet var, beni hazırlayın” gibi yardım çağrılarına toplu cevap vermek için. İlgili duruma uygun kıyafetleri içeren bir sunum hazırlayıp ekibimize yolluyoruz. Seçilen kıyafetler ofisimizde bir araya getiriliyor. Geriye sadece sizin gelip prova yapmanız kalıyor. Bir saçmakyaj odamız var. Yataktan çıktığınız gibi gelip kırmızı halı yıldızı olarak stüdyomuzdan çıkıyorsunuz.



■ Düğün öncesi de sihirli odanıza koşabiliyor muyuz?

Evet. Gelinler çok danışmanlık istiyor. Ailesiyle birlikte gelip hazırlamamızı isteyenler de fazla.

■ Bir gelinin hazırlığı ne kadara mal oluyor?

50 bin lirayı buluyor. Gelinlik hariç tabii.

Studio 11 ekibi ellerinde kalan çekim kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine vermeye hazır.

Haberin Devamı