Hakan Çelik Sigara yasağını sakın sulandırmayın
HABERİ PAYLAŞ

Sigara yasağını sakın sulandırmayın

Geride bıraktığımız yılın bana göre en önemli adımlarından biri kapalı yerlere getirilen sigara yasağıydı. Dünyada en çok sigara tüketen ülkelerden Türkiye’nin böyle bir yasayla daha sağlıklı olabilmesi adına önemli adım atıldı. Bu süreci en başından beri izliyorum. Yıllardır sigara karşıtı yazılar ve programlarla bugüne gelinmesinde önemli rolüm olduğuna da inanıyorum. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve hükümet, halkın büyük bölümünün direncine rağmen yasanın arkasında durarak çok önemli bir iş başardı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yerel seviyede bu uygulamayı yıllar önce başlatan isimlerden biridir. Mustafa Sarıgül, sigara içmeyenlerin korunmasının yolunu açan çağdaş düzenlemenin öncüsü olmuştu.

Haberin Devamı

Sigara yasağının başladığı günden bu yana Türkiye’de sigara tüketiminin hissedilir ölçüde azaldığı biliniyor. Her yıl kanserle mücadele için ödenen faturanın milyarlarca doları bulduğu bir dönemde kanserin en büyük tetikleyicisi sigaraya karşı kazanılan bu zafer çok önemli.

Ancak yeni yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden daha birkaç ay geçmişken şimdi birileri bu yasağı delmeye çalışıyor. Milyarlarca dolarlık güce sahip sigara lobisi zaten Türkiye’nin getirdiği yasaktan ötürü çok rahatsızdı. Şimdi el altından sigara tiryakilerini ve cafe restoran gibi mekanları işletenleri kışkırtarak yasağı sulandırmaya çalışıyorlar. Maalesef kimi milletvekilleri de insan hak ve özgürlüklerini gerekçe gösterip yasağın yumuşatılmasına uğraşıyor.

Türkiye sigara yasağından bir adım bile geri atmamalıdır. Hükümeti ve Sağlık Bakanı Akdağ’ı kamuoyundan gelen baskılara kararlılıkla direnmeye çağırıyorum.

TRT Radyo 1’deki yeni programım

2010’a adım atarken Türk medyasında hareketli günler başladı. Bizim Doğan Grubu’nda da önemli değişiklikler yaşanıyor. Gruptaki yeni yapılanmalar devam ederken yeni yılda gazetemiz Posta’yı çok daha iddialı ve güçlü bir yere taşımak için çalışacağımızı söyleyebilirim. İnternet sitemiz www.posta.com.tr bu süreçte önemli lokomotif güçlerimizden biri olacak.

Haberin Devamı

Bu arada yeni bir gelişmeyi da buradan paylaşayım; bugünden itibaren TRT Radyo 1’de “Haber Yorum” adlı yeni bir programa başlıyorum. Ankara Radyosu tarafından gerçekleştirilen program hafta içi her gün 12.00-12.45 arasında yayında olacak. Yapımcılığını TRT Ankara Radyosu’ndan Nizamettin Yücel’in yapacağı programda TRT’nin deneyimli spikerlerinden Hafize Okan ile birlikte mikrofon başına geçeceğiz.

Televizyonlar ve internetle rekabette radyonun etkinliğini artırmayı hedefleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin radyoların güçlendirilmesi ve yeniden iddialı hale getirilmesi için çalışma talimatı vermişti. Bu çerçevede TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka ve Ankara Radyosu Müdürü Amber Türkmen yeni dönem için kolları sıvamıştı. Bizim hazırlayacağımız “Haber Yorum” internet ve televizyonlarla rekabet eden radyoları ayağa kaldırma projesinin önemli bir halkasını oluşturuyor.

Sıcak gündem ve olayları yorumlayıp analiz edeceğim programa, haftanın belli günlerinde gazetelerin Ankara temsilcileri de katılacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin erişim ağı bakımından en güçlü radyosu olan TRT Radyo 1 yayınları ağırlıklı olarak Ankara Radyosu tarafından gerçekleştiriliyor. İstanbul Radyosu’nun da çeşitli programlarla katkı sağladığı Radyo 1, TRT’nin internet sitesi www.trt.net.tr üzerinden de dinlenebiliyor. TRT Radyo 1, FM bandı üzerinden İstanbul’da 95.6 Ankara’da 93.3 İzmir’de 94.7 Antalya’da 88.4 Diyarbakır’da 98.4 Samsun’da ise 95.2 frekanslarından dinlenebiliyor.

Diğer taraftan çok önem verdiğim Kanal 24’teki televizyon programım “Hafta Sonu Moderatörü” önümüzdeki dönemde de cumartesi ve pazar sabahları 10.00-12.00 saatleri arasında yayınlanmaya devam edecek. Akif Beki’nin yönetimindeki Kanal 24’ün gelecek haftalarda önemli haber programlarıyla ses getireceğini şimdiden haber verebilirim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder